Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında bin 970 evin kamulaştırmasının yapıldığını ve bin 649 evin yıkıldığını belirtti. Tahmazoğlu, yapılan kamulaştırmaların bedelinin de 198 milyon lira olduğunu söyledi.

Şahinbey’de yapılan ve Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm ile konut çalışmalarını birlikte yürüttüklerini dile getiren Tahmazoğlu, "Nuripazarbaşı, Yazıcık-Türktepe, Güzelvadi ve Perilikaya-Serinevler olmak üzere 4 bölgede kentsel dönüşüm yapıyoruz. Burada yıkılacak yaklaşık 2 bin 800 tane konutumuz var. Bu konutlardan bin 970 tanesiyle anlaştık ve bin 649 tane konutun da şuana kadar yıkımını gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 bin kişiyle birebir anlaşma sağladık." diye konuştu.

Şahinbey Belediyesi olarak kentsel dönüşümde 198 milyon lira ile birçok belediyenin bütçesinden daha fazla olan bir harcama yaptıklarının altını çizen Tahmazoğlu, "Ben buradan vatandaşlarımıza da yürekten teşekkür ediyorum. Yüzde 98’i ile anlaşma yoluyla bu işi çözdük. Yüzde 2’si ile anlaşamadığımız kısım ile mahkemelik olduğumuz bir durum var. Onlar da mahkeme aracı ile çözülüyor. Hızlı bir yıkım var ve bunun yanı sıra yıktığımız konutların yerine yeni konutların da inşaatına başladık. Daha önemlisi evini yıktığımız vatandaşlarımıza hemen konut alternatifi sunmak için bu konutları yıkmadan Etiler’de 296 ve Serinevler’de de 300 konutu yaptık. Yine rezerv konut olarak Nuripazarbaşı’nda yıktığımız alanda Çamlıca 1071 Konutları’nı inşa ediyoruz. Bunlar bu yılsonuna kadar tamamlanacak. Ayrıca Mavikent diye yeni bir bölgede 2 bin 340 tane konut inşa ediyoruz. Onunda inşası başladı o da bu yılın sonuna kadar teslim edilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim