Yozgat Belediyesi Sosyal Market, 8 yılda 50 bin aileyi giydirdi Yozgat Belediyesi Sosyal Market, 8 yılda 50 bin aileyi giydirdi

Tapu ve Kadastro Yozgat 22. Bölge Müdürü Ömer Şahingöz, kurumda işlem yaptıran vatandaşları, işlemleri bittikten sonra telefonla arayarak müdürlüklerinden memnun olup olmadıklarını tespit ettirdiklerini belirterek, her zaman vatandaşlara kaliteli hizmeti sunmanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

Tapu ve Kadastro Yozgat 22. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, 2012 yılında yapılan çalışmalar ve 2013 yılında yapılması planlanan projeler değerlendirildi. Tapu ve Kadastro Yozgat 22. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya Bölge Müdürü Ömer Şahingöz, müdür yardımcıları Mehmet Kocabaşlılar, Hasan Güran, şube müdürleri ve bölgeye bağlı tüm tapu ve kadastro müdürleri katıldı.

Bölge Müdürü Ömer Şahingöz, toplantıda yaptığı konuşmada, geçen yıl yapılan çalışmaları ve bu yıl yapılması planlanan projeleri anlattı. Şahingöz, geçen yıl çok önemli çalışmaları tamamladıklarını belirterek, "2012 yılı bizim için çok yoğun geçti. Gerçekten güzel çalışmalara hep birlikte imza attık. İnşallah bu yıl da aynı yoğunlukta ve daha fazla çalışarak hedeflediğimiz projelerimizi gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalarımızın bir ürünü olarak 2011 yılında kurumsal gelişim projesi kapsamında 9 müdürlüğümüze ISO 9001-2008 kalite belgesi verilmişti. Diğer kalan 21 müdürlüğümüze ise geçen yıl iç tetkik ve süreçleri tamamlanarak ISO 9001-2008 kalite belgesi alınmış olup, bölge müdürlüğümüze bağlı kalite belgesi almayan müdürlüğümüz kalmadı. Bu sizlerin bu hepimizin başarısıdır." dedi.

Kadastro Kanunu 22/a'ya göre; kadastro yenileme çalışmalarında 8 ihale paketinin tamamlanarak geçici kabulünün yapıldığını ifade eden Şahingöz, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Yozgat ilinde 2, Çorum ilinde 3 olmak üzere toplam 5 ihale paketi ile kadastro yenileme çalışmalarına devam ediyoruz. 2/b çalışmalarında ise Yozgat il genelinde 34 birimde 2 bin 627 parsel, Çorum il genelinde 34 birimde bin 621 parselde 2/b güncelleme çalışmalarını tamamladık. 2/b alanlarının kadastro çalışmalarında Yozgat il genelinde 54 birim, Çorum il genelinde ise 11 birimde çalışmalarımızı planlanan süre içerisinde tamamlayarak tapuları maliye kuruluşuna teslim ettik. Yine geçen yıl ek çalışma programına aldığımız Yozgat Merkez Çadırardıç beldesi ile Akdağmadeni ilçesindeki 6 birimde 2/b çalışmalarımızı planlanan süre içerisinde tamamlayarak tapuları maliyeye teslim edildi. Ayrıca, tesis kadastrosu çalışmalarında Akdağmadeni ilçesi, Belekçehan beldesi ve Çorum Osmancık ilçesinin 4 köyünde kısmı ilk tesis kadastro çalışmaları tamamlanmıştır. Tamamlanan çalışmalarımız neticesinde bölge müdürlüğümüz yetki alanında tesis kadastrosu yapılmayan alan kalmamıştır."

Vatandaşlara, daha kaliteli hizmet sunmak ve çağın ihtiyaçlarından en iyi şekilde faydalanmak için personele yönelik eğitim programları düzenlediklerini kaydeden Şahingöz, "Bölge müdürlüğümüze bağlı tapu ve kadastro müdürlüklerimizde görev yapan personelimizi çağın gereklerine uygun bilgi ve birikim sahibi yapmak, vatandaşımıza sunulan hizmetin kalite ve verimliliğini artırmak amacıyla 5 adet eğitim programı düzenlendik. Hizmet Takip Masası adı altında bir birim oluşturarak, işlem yaptıran vatandaşlarımızı aylık olarak takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın işlemleri bittikten sonra arayarak müdürlüklerimizin memnuniyet oranlarını tespit ediyoruz. Burada asıl amacımız, hizmet kalitesini artırarak vatandaşlarımıza daha güzel hizmet sunabilmek. Bu kapsamda tapu müdürlükleri anket sonuçlarına göre, geçen yıl 11 aylık sürede kurumda iş yaptıran vatandaşlarımızın memnuniyet oranı yüzde 96,89. Bizim için bu rakam oldukça memnuniyet verici bir sonuçtur." diye konuştu.

Kurum kimliğine uygun çalışma ortamları oluşturmak ve müdürlüklerde görev yapan personele nezih ve sağlıklı mekanlarda hizmet vermelerini sağlamak amacıyla bölgeye bağlı müdürlüklerde tefrişat ve yenileme çalışmaları yapıldığını söyleyen Şahingöz, "Bu çalışma hem personellerimiz açısından hem de vatandaşlarımız açısından oldukça faydalı olmuştur. Çalışanlarımızın sağlıklı ortamlarda, sağlıklı mekanlarda çalışması, vatandaşlarımızın ise daha kaliteli hizmet almasını sağlamıştır. Bu çerçevede, bölge müdürlüğümüze bağlı Alaca, Bayat, Yenifakılı tapu müdürlüklerinin tefrişatları yenilenmiştir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün modernizasyon projesi kapsamında tadilatları tamamlanarak tefrişatları yenilenen müdürlüklerimiz ise Şefaatli, Sarıkaya, Çayıralan, Bayat ve İskilip tapu müdürlükleri." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim