Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir
Şanlıurfalı Hacı Hasan Dağdibi, haziran sıcağında Ramazan ayının oruçlu ağzıyla bazen güvercinleriyle aynı kafeste yaşıyor.

Evini satıp, 5 metrekarelik kafeste güvercinlerini besleyen Hacı Hasan Dağdibi, 4 çocuk babası ve Bağkur emeklisi. Ailesinin kiralık dairesi onun için geceleri otel. Hasan Dağdibi, bazen de güvercinleri ile yatıp kalkıyor. Namaz saatlerinde ise caminin yolunu tutuyor. Güvercinleriyle aynı kafeste yaşamasının nedenini güvercin sevgisine bağlayan 75 yaşındaki Hacı Hasan Dağdibi, kafes içerisinde güvercin gübresinin kendisine rahatsızlık vermediğini belirtiyor.

Dağdibi, “Buraya her daim gidip gelmek istemiyorum. Ancak bir gün evimin balkonunda güvercin beslemek istedim. Hanım da bana kızdı. Bunun üzerine evimi sattım. Kiraya taşındım. Geldim tarihi çarşılardaki burayı aldım. Yaklaşık 30 yıldır tarihi çarşılar bölgesinde, 150 civarında güvercinimi besliyorum. Bir doktor gibi ilgileniyorum onlarla. Hafta içi hafta sonu hiç fark etmez. Güvercinlerimle iç içe oturuyorum. Onlarla olmak ruhumu dinlendiriyor. Bazen alıyor bazen de satıyorum. Ama daha çok sattığım da oluyor.” dedi.
Cihan

Editör: TE Bilisim