Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri
11 ayın sultanı Ramazan ayının gelişiyle birlikte Şanlıurfa’da davulcuların mesaisi de başladı. Haliliye Belediyesi vatandaşlara sahur etkinliği düzenledi.

Sahur öncesinde kentin sokaklarını dolaşan davulcular Urfalıları uyandırdı. Teknolojiye yenik düşmek istemeyen ve yüzyıllardan bu yana gelen geleneği sürdüren davulcular, yine iş başı yaptı. Sahur öncesi mahalleleri dolaşan Ramazan davulcuları, vatandaşları sahurlarına kaldırdı. Kentte hemen her mahallede birkaç davulcu bulunuyor. Kimileri sadece davul çalarken kimileri de maniler eşliğinde vatandaşları uyandırıyor.

Haliliye Belediyesi tarafından Topçu Meydanı’nda düzenlenen sahur etkinliğine ise Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, belediye çalışanları ve Urfalılar katıldı. Meydana kurulan masalarda vatandaşlara domates, biber, zeytin, haşlanmış yumurta gibi sahurluk yiyeceklerin yanı sıra çorba ve çay ikram edildi.

Sahur etkinliğinde açıklama yapan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, "Her akşam 3 noktada iftar soframız var ve yine ilk olarak Şanlıurfa’da uygulanan bir sahur ikramımız var. İnsanlarını sahurunu yaptıktan sonra orucunu tutmaya başlayacağı için sahur yeme imkanı olmayan, muhtaç, zorda kalmış veya misafirlerimizin sahur ihtiyacını temin etmek için geleneksel hale getirdiğimiz ve hamdolsun bu sene uyguladığımız 3. sahur programımız" dedi. Cihan

Editör: TE Bilisim