Bu ülkede misyonunu Recep Tayyip Erdoğan ustalığında gerçekleştiren başka birisi kesinlikle yoktur. Hatta dünyada bile yoktur. ABD ve İsrail'in verdiği görevleri bir bir yerine getirirken, diğer yandan ABD ve İsrail'in yok ettiklerine ağlaması ve onlar üzerinden oy toplaması gerçekten büyük başarıdır. Böyle  başarılı  bir ikiyüzlü politikayı, Türkiye'de hiçbir siyasetçi yapamaz. Gerçekten büyük bir kabiliyet ister.

Recep Tayyip Erdoğan'ın hali, daha önceki yazılarımda örnek verdiğim şu hale benziyor :

Adamın birisi annesini, babasını öldürmüş; mahkemeye çıkartmışlar… Adam demiş ki: Hâkim bey hem öksüz, hem yetimim; beraatimi istiyorum.

12 yıllık AKP iktidarından en çok menfaat sağlayan İsrail iken, Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze için, Filistin için ağlaması gerçekten Türkiye için trajı-komik bir  manzaradır.

Recep Tayyip Erdoğan'ın taze gelin gibi, "hem ağlarım, hem giderim" havasında bugüne kadar İsrail'in bir dediğini iki etmemiştir. ABD ve İsrail'in verdiği BOP Eşbaşkanı sıfatını taşıyıp başka bir şey yapması zaten mümkün değildir.

AKP ve İsrail'in ilişkisi, İsrail'in kurucusu David Ben-Gurion'un Türkiye/İsrail ilişkisini tarif için kullandığı "Türkiye bize metres gibi davranıyor.Halbuki evlendik, evliliğimizi bir türlü açıklamıyor" sözü gibidir. 12 yıldır AKP'nin İsrail için verdiklerini görünce aklı başında bir insanın "AKP/İsrail birbirine düşman" demesi mümkün değildir. İsrail bugüne kadar ABD'den görmediği kıyakları Recep Tayyip Erdoğan iktidarından görmüştür.

Hal böyle iken Filistin ve Gazze ağıtları saf Müslümanları aldatmak ve kandırmak için etkili bir silah olarak kullanılmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında bu silah bol bol kullanılmıştır ! Öyle bir kullanılmıştır ki, İsrail ile gerçekten mücadele eden adamlar İsrail yandaşı yapılmış, İsrail'e paspas olmuş kendilerini İsrail'e karşı mücadele veren mücahit gibi göstermişlerdir.

Cumhurbaşkanı görünümlü Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da tedavileri devam eden Gazzeli yaralıları, tedavi gördükleri Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde ziyaret etmiş, yer yerinden oynuyor !

Hayırdır bu haberi niye bu kadar ön plana çıkarma gayretini veriyorsunuz? İsrail tarafından olan birisinin Gazze'li yaralıları ziyaret etmesi mi habere bakışınız, yoksa sahte Gazze ağıtları yakan birisinin imajını güçlendirilmesi mi?

Yahu yine aynı adam değil miydi, "Kasap" lakaplı Müslüman katili Ariel Şaron'u da hastaneye ilk düştüğünde arayan, onun gözlerinin ışıldamasına sebep olan ?

Dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav bu durumu o günlerde Hürriyet Gazetesi'ne 

"Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçmiş olsun telefonu Şaron'u derinden etkiledi" ,

"Erdoğan'ın telefonundan söz ederken gözleri parladı", 

"Şaron'u dün (Çarşamba) 48 saat hastanede kaldıktan sonra taburcu olmasının hemen ardından ziyaret ettim. Bana anlattığı ilk olay, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan aldığı geçmiş olsun telefonuydu"

"Şaron, Erdoğan'ın kendisini taburcu olur olmaz aramasının yanında, samimi ses tonundan da çok etkilendiğini söyledi" şeklinde açıklamışken şimdi "Gazze'li yaralıları ziyaret etti" diye heyecan yapmanızın manası nedir?

Recep Tayyip Erdoğan , hizmetini Müslüman katillerine verir, ardından da oy için Müslüman'a ağlar ya da Müslüman'ın yaralısını ziyaret eder. Meselenin özeti budur.