İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Zaman Gazetesi ve Samanyolu televizyonuna düzenlenen polis baskınlarına Almanya’dan sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis milletvekili ve parti Federal Meclis Grubu Avrupa Birliği (AB) Politikaları Başkan Vekili AxelSchäfer, “AKP politikaları, basın temsilcilerinin tutuklanmaları ile ülkeyi tamamen yanlış istikamete sürüklüyor.” tepkisinde bulundu. Schäfer, “Bir düzine gazetecinin tutuklanmasıyla Türk hükümeti Avrupa temel ilkelerinden daha da uzaklaştı. Avrupa Birliği’ne üye olmak isteyenler, basın özgürlüğü ve ifade çeşitliliğine sınırsızca saygılı olmalıdırlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade özgürlüğü hakkında yanlış bir anlayışı var. Basının özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel kaidesidir.” dedi.

AKP hükümetine Avrupa’nın temel ilkelerine ‘riayet et’ çağrısında bulunan SPD Federal Meclis Grubu AB Politikaları Başkan Vekili Axel Schäfer, “Türkiye’deki gazetecilere, basın temsilcilerine, senaristlere yönelik bu büyük çaplı baskınlar, biz sosyal demokratları büyük endişelere sevk ediyor. Tutuklanan kişilerde masumiyet karinesine ve davada da adil ve hukuk devleti prensipleri standartlarına riayet edilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Açıklamalarının devamında “Türkiye’de iktidarda olan hükümetin bu operasyonları AB’ye diğer yakınlaşmaları zorlaştırmıştır.” uyarısının altını çizen Schäfer, “Biz, AB Dış İlişkiler Sorumlusu (Federica) Mogherini ve Genişlemeden Sorumlu Komiser (Johannes) Hahn’ın tutumlarını destekliyoruz. Kendileri, Avrupa’daki temel ilkelerimize tüm üyelik adayı ülkelerin saygı göstermelerini ve bu değerleri tatbik etmeleri gerektiğini net biçimde açıkladılar. AKP politikaları ise basın temsilcilerinin tutuklanmaları ile ülkeyi tamamen yanlış istikamete sürüklüyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim