Milli Eğitimin Milliliğine Bir Dokunuş Milli Eğitimin Milliliğine Bir Dokunuş
Kilis’te bulunan gazi ve şehit yakınları, TBMM'de kabul edilen ve hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren anayasa değişikliğini olumlu karşıladı.

Son dönemlerde artan terörle mücadele kapsamında sık sık gündeme gelen teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması konusu, Meclis’te yapılan oylama ile kabul edilmişti. 376 oy ile referanduma bile gerek kalmadan kabul edilerek, 138 milletvekili için yargı yolunun açılmasına en çok terör gazileri ve şehit yakınlarını mutlu etti.

Kilis Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Murat Cumhur Muhtar yaptığı açıklamada bu kararı desteklediğini belirtti. Muhtar, “1996'da Hakkari'de teröristler ile çıkan çatışmada gözlerimi kaybettim. Çatışmada 5 asker bir astsubay arkadaşım şehit oldu. Bana göre devlet asli unsurdur. Devleti oluşturan halktır. Devletin birlik ve bütünlüğüne ve halkın egemenliğine kast eden her türlü düşüncenin dokunulmazlık adı altında mecliste saklanmaması lazım.” dedi.

Muhtar, dokunulmazlıkların kaldırılmasını sonuna kadar desteklediğini vurgulayarak, “Dokunulmazlık devletin halkın ulusal birlik ve beraberliğimizin bozacak her türlü girişimin dokunulmazlık adı altında saklanmasını istemiyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 376 kabul oyu ile dokunulmazlıkları kaldırılması kararını bir gazi olarak Kilis Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı olarak destekliyorum.” diye konuştu.Cihan

Editör: TE Bilisim