Hani Türkler Göçebe Bir Kavimdi? Hani Türkler Göçebe Bir Kavimdi?
Nusaybin'de devam eden operasyonlarda dün öğle saatlerinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ni cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Elazığ'a gönderildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonlarda Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar, Fırat Mahallesi'nde arama yapılan binaya döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu oluşan göçükte ağır yaralanmış, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar için 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Selen Kışlası'nda tören düzenlendi. Törene; Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Mardin Ağır Ceza Reisi Bülent Koç, Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit uzman çavuşun babası ve vatandaşlar katıldı.

Tören; şehidin Türk bayrağına sarılı tabutununu katafalka konulmasıyla başladı. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından silah arkadaşları adına konuşma yapan Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini kaydederek, bölücü örgütünün, huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla çukur kazıp, güvenlik güçlerine sinsice saldırmaya devam ettiğini söyledi. Güvenlik güçlerinin artan azimle görevlerini yapmaya devam edeceğini vurgulayan Yay, şöyle devam etti. "Teröristlerin masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimizi artan azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun'un yaptığı duadan sonra şehit Akpınar'ın silah arkadaşları ve vatandaşlardan helallik alındı. Ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Elazığ'a uğurlandı.Cihan

Editör: TE Bilisim