Küresel sistemin çöküşü ve Sinan Ateş... Küresel sistemin çöküşü ve Sinan Ateş...
Program öncesi konuklara Dernek lokalinde Mehmet Aytekin tarafından ikram edilen yemek,helva servisi yapıldı.

Programa katılan Prof.Dr.Sevgi Kafalı ve eşi Prof.Dr. Mustafa Kafalı Recep Haşatlı ve ailesi ile,teşkilat çalışmalarındaki titizliği ile nöstaljik sohbetler yaptı.
Konuşmacı konuk olarak olarak davet edilen dönemin gençlik liderlerinden Av.Orhan Çakıroğlu rahatsızlığı nedeniyle anma proğramına katılamazken,Haşatlı ailesini temsilen Merhum Ülkücü şehit Recep Haşatlı’nın damadı ve mesai arkadaşı gençlik liderlerinden Kemalettin Güner Recep Haşatlı ile ilgili şimdiye kadar duyulmamış pek çok konuyu katılımcılarla paylaştı..
Kemalettin Güner Siyasetin dışındaki Recep Haşatlıyı anlatırken kimi zaman gözlerinin dolduğu ve duygusal anların yaşandığı dikkatlerden kaçmadı.Kemalettin Güner merhum Nevzat Köseoğlu’un Recep Haşatlı’yı “Yaşadığımız hayatın canlı abideleri” olarak tanımladığını paylaşıp,Haşatlı’nın abdestsiz toprağa basmadığını,insanlar arasından din ve ırk ayrımı yapmadığını belirtip Yahudi sermayesindeki ticaret hayatımızdaki etkinliğini ve başarılarını paylaştı.
Kemalettin Güner yine o dönem yanlarına sığınan kimsesiz bir genç ile yaşadığı anılarını paylaşıp,bu gencin hayat hikayesini Recep Haşatlı’dan dinlediğini aile fertlerinin hepsinin şehit olduğunu ve Haşatlı’nın bu gence neden sahip çıktığını o zaman anladığını paylaştı.
Sonraki saatlerde çay eşliğinde konuşmacı ve katılımcılar arasında ilerleyen saatlere kadar sohbet gerçekleşti..(Kaynak: Erhan Öztunç - Haberhan)

234567

Editör: TE Bilisim