Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?
Bitlis'in Tatvan ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 23 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Aşkar için Bitlis İl Jandarma Komutanlığı önünde tören düzenlendi.

Törende şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Aşkar'ın öz geçmişinin okunmasının ardından Bitlis Valisi Ahmet Çınar konuşma yaptı.

Türkiye'yi bölmek isteyenlere fırsat verilmeyeceğini belirten Vali Çınar, “Tarihin şu kritik dönemlerinde bundan 100 yıl önce Çanakkale’ye gelen toplumlar, devletler ve zihniyetlerin, bugün de aynı amaç ve hedefle Türkiye'yi bölmek, parçalamak ve özgürlüğümüz elimizden almak istiyorlar. Hepimiz biliyoruz ve görüyoruz ki bahsettiğimiz bu egemenler kendi kafalarına göre haritalar hazırlıyorlar. Onlara uşaklık yapan müslüman, gavur, ufak ve büyük bütün örgütler de ahmakça, ahlaksızca, haysiyetsizce, insanlığın, müslümanların ve ülkemizin geleceğini mahvetmek için uğraşırlar. Birileri harita hazırlıyor birileri de fareler gibi mağaralarda ve inlere kaçarak kahpece diyebileceğimiz bu tür eylemlerle bizleri üzüyor. Ama o etek giyerek hizmet ettikleri efendilerinin çizmiş oldukları haritaları, büyük Türkiye ve onun kahraman ordusu, polisi, korucusu ve millet olarak onlara etek yapacağız. Onların eteklerinin altına etek giyerek sığınan içimizden çıkan bu hainler, hiçbir zamanda emellerine de ulaşmayacaklar. Bunu herkes çok iyi biliyor. Yeter ki Çanakkale ve tarihin her dönemindeki gibi şehit olmayı bilen, gerektiğinde canını feda eden evlatlarımız oldukça, hiçbir zaman geleceğimizden endişemiz olmayacaktır.” dedi.

İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba’nın dua etmesinin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu memleketi Hatay'a gönderilmek üzere ambulansla Muş Havaalanı'na gönderildi.

Törene Bitlis Valisi Ahmet Çınar, 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Seddar Afşar, kurum amirleri askerler ve vatandaşlar katıldı.Cihan

Editör: TE Bilisim