Terör bölgesinde paralel devletini kuran eli kanlı eşkıya çetesinin sözde asayiş birimlerinin yaptığı denetimler, karakollar vs...

Tüm bunları kanıksadınız herhalde!.. Bu kahredici olaylar Türkiye’nin sadece Doğu ve Güneydoğu’sunda yaşanmıyor ki!..

Düşmanın kirli postalları Aydın’ı da işgal etmiş durumda. Evet!.. Terör bölgesinde her gün izlemeye alıştığınız fotoğraflar ülkemizin batısında da mevcut ama itina ile gizleniyor.

Şehit kanları ile sulanmış kutsal vatan topraklarının batısı da işgal altında.

Acı gerçeği, yine belgeleriyle, eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım’dan aktaralım;

“Yunanistan’da 25 Ocak 2015 tarihinde yapılan seçimlerden önce iktidarda olan Samaras Hükümetinin Savunma Bakanı Nikos Dendias’dı.

Dendias, seçimlerden kısa bir süre önce 11 Ocak 2015 tarihinde, Aydın il sınırları içinde bulunan Eşek Adası’na geldi.

Dendias, beraberinde 79’uncu Milli Muhafız Yüksek Komutan Tuğgeneral Charalambos Laloussis olduğu halde, Cougar askeri helikopteri ile Eşek Adası’nın üzerinde uçtuktan sonra hiçbir engelle karşılaşmadan adadaki helikopter pistine indi.
Adadaki Yunan askerlerini denetleyen Dendias daha sonra yine helikopter ile adadan ayrıldı.

Dendias’ın Eşek Adası’na yaptığı ziyaret ve denetlemenin fotoğrafları ve video görüntüleri Yunan Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanıyor.

Türk Kara Kuvvetleri ve Ege Ordusu Komutanlığı’nın sorumluluk alanında olan Eşek Adası, işgal sonrasında 79’uncu Yunan Milli Muhafız Yüksek Komutanlığının sorumluluğuna verilmiş.

Yunanistan, Eşek Adası’nı, Türkiye’ye karşı yapılacak kara ve deniz harekatı için ileri karakol olarak teşkil etmiş.

Adada bir Yunan Taburu var. Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Bakanlık, Yunan Savunma Bakanı Dendias’ın Eşek Adası’na girişini engellemek için hiçbir önlem almıyor.

Dendias elini kolunu sallayarak Eşek Adası’na geliyor.

Bakanlık, konu ile ilgili olarak Yunanistan’a nota da vermiyor.

Böylece Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın Eşek Adası üzerindeki egemenliğini zımnen tanımış oluyor.

Aydın il sınırları içinde bulunan Eşek Adası, Kara Kuvvetlerinin sorumluluğunda ve adanın Türk askerleri tarafından korunması lazım.

Ve ekliyor Ümit Yalım;

 “Yunanistan’ın hükümet üyeleri ve komuta kademesindeki generaller elini kolunu sallayarak Türk topraklarına hiçbir engelle karşılaşmadan canlarının istediği zaman rahatlıkla girip çıkıyorlar. Türkiye yol geçen hanı olmuş. Buna karşılık başta Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Necdet Özel olmak üzere hiçbir Türk vatandaşı Ege Denizi’nde 3 milin ötesine geçemiyor.”
AKP, PKK’lıları ‘ev’lendiriyor

Batı’dan Doğu’ya objektiflerimizi bir kez daha çevirelim.

Hatırlarsınız!. AKP’li Beşir Atalay’ın çözüm sürecinde dağdan inen PKK militanlarını ’ev’lendirme projesini. Müzakere taslağı resmen açıklanmadı ama meğerse işler tıkır tıkır yolunda gidiyormuş!..

Peki süreç nasıl işliyor?..

Bölgedeki güvenlik ve istihbarat birimlerinden ulaştığım bilgilere göre; dağdan inip teslim olan militanların önce mahkemelerce ‘aklanması’ sağlanıyor. Bu şekilde militanlar sıradan vatandaş haline getirildikten sonra iş sadece teknik detaylara kalıyor.

Herkesin bildiği üzere ülkenin bir çok kentinde TOKİ’nin yaptırdığı konutlara dar gelirli vatandaşlar kura çekimi ile sahip oluyor. Bu konutların bir kısmı için özel kurasız kontenjan bulunuyor... Örneğin TOKİ’nin 400 adet konutu için 375 konutluk kura çekiliyor ve kalan kısım özel kişilere kurasız tahsis ediliyor. Hal böyle olunca o zımni kontenjandan faydalandırılanların bir kısmı da teröristler oluyor. YENİÇAĞ’a bilgi veren kaynağın ifadesi şöyle;

“Ne hazindir ki bu çark, bölgedeki AKP ve HDP’li vekil veya yöneticilerin organizasyonu ile MİT’in ” gizli “ koordinasyonunda gerçekleşiyor. Bazı teröristlerin ise birinci dereceden akrabalarının (anne, baba, eş veya varsa çocukları) üzerine kayıt yapılarak konut edindiriliyor.”  

Daha önce bölgede yeşil kart uygulamasının terör örgütünün eline geçtiğini yazmıştık. Son gelen bilgiye göre, suç kaydına rastlanmadığı gerekçe gösterilerek mahkemelerce  “aklanan” ve bir anda sıradan vatandaş hüviyeti kazanan teröristlerden sadece Hakkari ve Şırnak’ta 287’si daha yeşil kart sahibi yapıldı.

Şimdii!.. Recep Erdoğan’ın gündemine takılıp, sadece ona laf yetiştirmekle zaman dolduran muhalefet partilerine soruyorum; Doğu’yu Güneydoğu’yu seyrediyorsunuz, Yunan’ın da İzmir’e çıkmasını mı bekliyorsunuz?..Şu acı fotoğraflar karşısında kılınızı kıpırdatmıyorsunuz. Sonra da dümenden  “yeni anayasa”  ile “başkanlık sistemi”ni eleştiriyor, yalandan bağırıp çağırıp Erdoğan’ın değirmenine su taşıyorsunuz...

Ancak Eşek Adası’nda Yunan bayrağı dalgalanıyor ve Yunan askerleri elini kolunu sallayarak dolaşıyor.”

İşte bu da Aydın’ın işgalini gösteren fotoğraflar;