Kars Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Kars Ülkü Ocakları İl Başkanlığı
 Düzenlenen anma programına çok sayıda Ülkü Ocaklı genç ve üniversite öğrencileri katıldı. Seyyid Ahmet Arvasi’nin hayatı – eserleri konulu bir slayt gösterisi ve Kur’an-ı Kerim tilaveti, ikramlar ve konuşmalar eşliğinde gerçekleştirilen programa yoğun bir katılımın olduğu gözlendi.

Programda konuşan Ülkü Ocakları Kars İl 2. Başkanı Tolga Adıgüzel, günün anlam önemine ilişkin olarak, “ Malumunuz yeni yıla giriyoruz üzülerek bunu size söylemek istiyorum şuan da yeni yıl ve noel olarak Hıristiyanların dini bayramını bizim Türk milleti onlardan daha çok benimsemiş onlardan daha çok sahip çıkmış ve kutluyorlar. Bizler de bu vesile ile üniversite teşkilatımız böyle bir organize düzenlemiş arkadaşlarımızı bu güzel günde günahlardan haramlardan uzak tutmak için ocağımıza topladık burada sohbet edip hasbıhal edeceğiz. Sizlerin de bildiği gibi Sarıkamış Harekatı’nın da yıl dönümüne denk geliyor birilerinin bazı satılmış beyinlerin bizlere anlattığı gibi 90 bin askerimizin Mehmetçiğimizin kurşun atmadan donarak şehit edildiği yalanını bizlere anlatarak yalan konuşuyorlar 90 bin değil de 57 bin 60 bin civarında Mehmetçiğimiz o gün Sarıkamış’ta o şarlar altında mücadele etmiş ve kahraman Enver Paşa komutasındaki Türk İslam ordusu Anadolu’yu işgale hazırlanan Rus ordusunu Sarıkamış’ta engellemiş ve o esnada Çanakkale’de de savaşımız devam etmekte ve tek düzenli ordumuz Erzurum’da Kazım Karabekir paşanın komutasında bunu fırsat bilen Ruslar Kars’ı işgal ediyor ve ardından Erzurum ve Anadolu’yu ele geçirmek için harekete başlıyorlar ve bu yüzden Sarıkamış’taki Enver Paşa komutasında ki Türk İslam ordusu büyük bir savaşa giriyor 5-6 bin Mehmetçiğimiz dönemin hastalıklarına verem ve kolera gibi hastalıklara yakalanarak şehit olmuşlardır. Diğer Mehmetçiklerimiz ise göğüs göğse süngü süngüye savaşarak hakkın rahmetine kavuşuyorlar ve 35-40 bin de Rus askeri. Bizler Sarıkamış’ta şehit olan dedelerimizin ecdadımızın devamı olarak onlara layık olmak zorundayız. Bizler Türk İslam Ülkücüleri olarak milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Bugün Hıristiyan ve Yahudi alemi bizlerin Kurban Bayramını ve Ramazan Bayramını kutluyorlar mı kutlamıyorlar ama biz ne yapıyoruz bizler onların noeline onlardan daha çok sahip çıkıyoruz. Onlar bizim Hz. Peygamberimizin doğum gününü kutluyorlar mı biliyorlar mı? Bilmiyorlar. Arkadaşlar bugün burada Seyyid Ahmet Arvasi’yi anmak için toplanmış bulunuyoruz. Seyyid Ahmet Arvasi 21. Yüzyıl ülkücü hareketin Hoca Ahmet Yesevisi, ülkücü hareketin Akşemsettini’dir kendisi ömrü çilelerle geçmiş ömrü zindanlarda geçmiş ama inandığı davadan zerre kadar taviz vermeden son nefesine kadar Türk İslam sancağını dalgalandırmış bir zatı anmak için burada toplanmış bulunuyoruz Allah hepinizden razı olsun. Sizlerden isteğim kendinizi Türk İslam Ülkücüleri olarak yetiştirin Türk-İslam Ülkücüleri olarak bu ülkenin bizlere ihtiyacı var. Bizler bu ülkenin gerçek ve tek sahipleri olarak bu ülkeye sahip çıkmak zorundayız bize emanet edilen Türk İslam sancağını bizden sonraki nesillere lekeletmeden kirletmeden teslim etmek zorundayız. ” dedi.

Slayt gösterisinin ardından Konuşan Kars Ülkü Ocakları Genel Sekreteri Metin Uykur, Seyyid Ahmet Arvasi’nin fikir hayatı, eserleri, Ülkü Ocakları ve Ülkücü Gençliğin görevlerine ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Ülkü Ocakları hepimizin yetiştiği kutsal bir ocaktır diyen Metin Uykur, “Bu gün burada Ülkücü hareketin yılmaz kalemi, şair-yazar, fikir adamı, gönül adamı, ülkü insanı Seyyid Ahmet Arvasi’nin 24’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle toplanmış bulunmaktayız. Seyyid Ahmet Arvasi ömrünü Türk-İslam ülküsünün mukaddesatı uğruna adamış büyük bir dava adamıdır,” diye sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim