Hani Türkler Göçebe Bir Kavimdi? Hani Türkler Göçebe Bir Kavimdi?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Batman İl Müdürü Alaettin Ökten, iş yerlerinde sigortasız çalışan işçileri uyararak, “Sigortasız çalışmayın, işvereninizden sigorta talebinde bulunun.” dedi.

Kurum olarak vatandaşların daima hizmetinde bulunduklarını belirten SGK Batman İl Müdürü Ökten, sigortasız çalışan işçilere seslendi. Ökten, “Vatandaşlarımız kendi haklarını iyi bilmeli. Çalıştıkları iş yerlerinde işverenlerinden sigorta talebinde bulunmaları gerekiyor. Kesinlikle sigortasız çalışmayın.” ifadelerinde bulundu.

"TÜRKİYE’NİN EN İYİ TAHSİLATINI YAPTIK"

Kumun çalışmaları hakkında bilgi veren Ökten, belediyelerin prim borçlarını tahsil etmeleri için çalışma yürüttüklerini belirtti. Ökten, “Şu anki çalışmalarımızın büyük bölümü belediyelerin SGK’ya olan borçlarını tahsil etmekle ilgili saha çalışmalarımız bulunuyor. Yönetmeliğe göre borçlarını ödemeyen belediye varsa borçları karşılığında gayrimenkullerini alıyoruz. Şu an bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Geçen sene, örneğin Batman Belediyesi SGK’ya olan bütün borçlarını ödemişti. Bu ödemeyle birlikte geçen sene Batman, Türkiye’nin en iyi tahsilâtını yapan il oldu.” diye konuştu.

"YENİ HİZMET BİNASI ARALIK AYINDA HİZMETE GİRECEK"

Hizmet binasının çok hızlı bir şekilde bitmesi için yüklenici firmayla sürekli irtibat halinde olduklarını ve sürekli inşaat alanını denetlediğini belirten Ökten, "Hizmet binamızın projesi 100 yıllık hizmet verecek konumda ayarlanmış. Vatandaşlarımızın oturup dinlenebileceği yerler mevcut olacak. Hizmet binamızın kasım veya aralık ayının doğru bitirilerek, halkımıza daha kaliteli bir hizmet sunmak için elimizden gelen bütün gayretlerimizi sarf edeceğiz.” şeklinde konuştu.


Cihan

Editör: TE Bilisim