Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri
Antalya polisi tarafından düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda 13 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, polisin teknik takibine yakalanmamak için kendi aralarında silahlardan bahsederken ‘Van kedisi ve bodyguard’ dedikleri tespit edildi.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir grubun kaçak yollarla Rize’den silah getirdiği ihbarını aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 3 ay boyunca izlenen suç grubuna operasyon düzenlendi. Antalya ve Rize’de düzenlenen operasyonlarda 13 kişi gözaltına alındı. Silahları satın aldıkları belirlenen zanlılardan 7’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; Y.Ö. (30), Ö.Ç. (32) Ü.Ç. (31), Y.K. (25), B.S. (23) ve M.M. sorgulanmak üzere emniyete getirildi. Operasyonda 6’sı 9, bir tanesi 7.65 ve bir tanesi de 6.35 çapında olmak üzere toplam 8 adet kaçak silah ele geçirildi. Zanlıların emniyette sorguları sürerken, operasyonun detayları da ortaya çıktı. Zanlıların, Rize’den 500 liraya temin ettikleri silahları Antalya’daki müşterilerine bin 500 ila 2 bin lira arasında değişen fiyata sattıkları tespit edildi. Ayrıca, zanlıların polisin teknik takibine yakalanmamak için de kendi aralarında şifleri konuştukları, silahlara ‘Van kedisi ya da bodyguard’ dedikleri tespit edildi.

Öte yandan, polisin düzenlediği operasyon görüntülendi. Rize’den alınan 4 adet kaçak tabancayı Antalya’ya getirmek isteyen otomobil Aksu ilçesinde durduruldu. Araca düzenlenen operasyonda biri kadın 3 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Kadın serbest bırakılırken, araçta yapılan aramalarda özel bölmelere gizlenmiş 4 adet silah ve koltuk altında bir adet mermi ele geçirildi. Zanlılar, yarın adliyeye çıkarılacak.

Editör: TE Bilisim