Narenciye festival komitesi ödüllendirildi. Narenciye festival komitesi ödüllendirildi.
Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesi Şirinyurt İlköğretim Okulu öğrencileri, Suriyeli sığınmacılara kışlık eşya yardımında bulundu.

    Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Hatay ve Osmaniye’deki kamplara sığınan vatandaşlar için yardım seferberliği başlatan Şirinyurt İlköğretim Okulu idaresi veli, öğretmen ve öğrenciler, soğuk kış gününde çadırlarda soba battaniye halı kışlık giyecekler gibi malzemeleri toplayarak Suriyeli sığınmacılara gönderdi.

    Daha önce Osmaniye’deki çadır kente 3 araç ve Reyhanlı'da bulunan çadır kente bir araç yardım malzemesi yollayan Şirinyurt İlköğretim Okulu'nun kışın gelmesi ile birlikte en çok ihtiyaç duyulan kışlık malzemeleri de Osmaniye’deki çadır kente gönderecekleri açıklandı. Şirinyurt İlköğretim Okulu 8-B sınıfında okuyan İrem Taşkıran, malzemeler önünde yaptığı açıklamasında, “Savaş nedeniyle Suriye’den kaçan insanlara yardım yaptık. Okul olarak maddi yardımın yanı sıra eşyalarda topladık inşallah bu yardımlar ellerine ulaşır ve sıcak yerlerde oturmaya ve ders görmeye başlarlar. inşallah bu yardımlar ellerine ulaşır, halı, battaniye, soba var özellikle soğukta üşüyen çocuklar için bu yardımları topladık ve bu yardımları yaptığımız için çok mutlu olduk.” dedi.

    Şirinyurt İlköğretim Okulu 8-B sınıfı öğrencilerinden Halil İbrahim Topak ise ”Suriye’den kaçarak ülkemize sığınan ve soğuk kış gününde zor günler geçiren kardeşlerimize artık yapılan bu yardımlarla orada üşümeyecekler, battaniyelerle uyuyacaklar. Soğuk geldi onların üşümemeleri için soba da gönderiyoruz. Bunun yanında okulları olmayan Suriyeli çocukların da daha sıcak bir ortamda eğitim görmeleri için okullarının da olmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

    Şirinyurt İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Yanık’ın girişimleri ile başlatılan yardım kampanyasının devam edeceği ve yapılan bu yardımların Suriyeli sığınmacılara gönderileceği kaydedildi.
Editör: TE Bilisim