Göksu Sürücü Kursun’dan örnek dayanışma gecesi Göksu Sürücü Kursun’dan örnek dayanışma gecesi
Şırnak merkeze bağlı Yeniaslanbaşar Jandarma Karakolu'na PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırı üzerine çıkan çatışmada ağır yaralanarak, kaldırıldığı hastanede şehit olan geçici köy korucusu Abdurrahman Fidan için cenaze töreni düzenlendi.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Vali Yardımcısı Ali Arıkan, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgenerel Abdullah Baysar, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcün, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit korucunun yakınları, askeri erkan ve geçici köy korucuları katıldı.

Tören, evli ve 7 çocuk babası şehit köy korucusu Fidan'ın Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulması ve öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Jandarma İstihkam Yüzbaşı Devrim Şimşek, yaptığı konuşmada, terörle mücadelede kahraman köy korucularının vatanın birlik ve bütünlüğünün sağlanmasında emniyet güçleri ile omuz omuza mücadele ettiğini, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliği için canlarını hiçe sayarak görev yaptıklarını ifade etti.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Kışla Camii'nde cenaze namazı kılındıktan sonra şehit geçici köy korucusu Abdurrahman Fidan’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Yeniaslanbaşar köyüne gönderildi.Cihan

Editör: TE Bilisim