Suşehri'de Bozkurtlar diriliyor programı Suşehri'de Bozkurtlar diriliyor programı
 8 kişinin yaşamını yitirdiği kazada 4 kişi de yaralandı. 

Kaza saat 20.45 sıralarında Sivas- Erzincan Karayolu'nda meydana geldi. Sivas'tan Erzincan'a giden Cihan Şahin yönetimindeki 50 EE 571 plakalı otomobil, Zara ilçesi'ne 6 kilometre uzaklıkta asfaltlama çalışması nedeniyle ulaşımın tek şeritten sağlandığı bölünmüş yolda karşı yönden gelen Adil Eryiğit yönetimindeki 58 EF 920 plakalı sebze yüklü kamyonetle çarpıştı. Can pazarının yaşandığı kazada her iki araç da demir yığını haline döndü. Karayolunun kan gölüne döndüğü kazada ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı geldi. Ambulanslarla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi. 

Kazanın meydana geldiği şerit ulaşıma kapatılırken, trafik akışı diğer asfaltlama çalışması yapılan diğer şeritlerden kontrollu olarak sağlanmaya başlandı.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Kazada, otomobilde bulunan şoför Cihan Şahin ile yakınları Ayşe Şahin (60), Fadime Şahin, Canan Şahin (40), Hilal Şahin (14) ve Kadir Odabaşı (5) ile kamyonette bulunan Ahmet Taş ve Abdullah Demir yaşamını yitirdi. Otomobilde bulunan Leyla Şahin ve Gülizar Odabaşı ile kamyonet sürücüsü Adil Ergüt (58) ve yanındaki Yavuz Burak Adlim (23) ise yaralandı. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Sivas'ta bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

EKİPLER TESPİTTE ZORLANDI

Otomobil ile kamyonetin çarpışmasının etkisiyle araçlarda bulunan kişilerin cesetleri yola savruldu. Olay yerine gelen jandarma ve polis ekipleri araçlarda bulunanların kimlik belirleme işlemleri için zorlandı. Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından cesetler, Zara Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak Zara ilçe devlet hastanesi morguna götürüldü. Otomobilde sıkışarak ölen biri çocuk 2 kişinin cesetleri ise olay yerindeki incelemenin ardından ekiplerin yaptığı çalışma ile bulunduğu yerden çıkarılabildi.

YAKINLARINI ZİYARETE GİDİYORLARDI

Kaza sırasında otomobil içerisinde 8 kişi bulunduğu belirlendi. Otomobildeki kişilerin Şarkışla İlçesi'nden, Zara İlçesi'ne yakınlarıyla bayramlaşmak üzere yola çıktıkları tespit edildi. Kazayı duyarak olay yerine gelen yakınları ise sinir krizleri geçirdi.

YOLDA AYIRAÇ YOKTU İDDİASI

Kazanan yaşandığı bölgede bulunan bölünmüş yolun yarısında devam eden asfaltlama çalışması nedeni ile yolun karşılıklı gidiş geliş olarak tek şeride düşürüldüğü görüldü. Ancak yol ortasında uyarı reflekterleri bulunmadığı ve bunun da kazaya neden olmuş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim