Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında siyasi parti il başkanlarının da katıldığı seçim güvenliği toplantısı yapıldı. İl başkanları halkın huzurunu bozacak yüksek sesli propagandanın yapılmaması hususunda ortak kanaat taşıdıklarını dile getirdi.

Valilikte gerçekleşen toplantıya İl Jandarma ve Garnizon Komutan Vekili Yarbay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ile siyasi partilerin il ve merkez ilçe başkanları katıldı. Toplantıda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, seçim güvenliği ile ilgili olarak, bir hafta önce ilgili kurumların katılımı ile bir toplantı yapıldığını belirterek, "Seçimlerin barış ve demokrasi şöleni içerisinde gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Seçime girecek tüm partilerin seçim propagandası yaparken, birbirlerine karşı saygılı ve hoşgörülü davranması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Siyasi partilerin il ve merkez ilçe başkanları, ilgili mevzuat ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarıyla belirlenen seçim propaganda esaslarına ve yasaklarına uyulması; kaynak israfının ve çevre kirliliğinin önlenmesi, görüntü kirliliğine yol açılmaması için siyasi partilerin, il, ilçe ve belde binaları, açık ve kapalı toplantı yerleri ve çevresindeki güzergâhlar gibi mevzuat ve seçim kurullarının belirledikleri yerler dışında parti bayrağı, afiş, pankart, poster gibi materyallerin asılmaması konusunda görüş birliğine vardı.
İl başkanları gerekli hassasiyeti göstereceklerini ve özellikle halkın huzurunu bozacak yüksek sesli propagandanın yapılmaması hususunda ortak kanaat taşıdıklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim