Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!
 Son seçim anket sonuçları AK Parti masasında

Son seçim anket sonuçları yerel seçimler öncesi merak konusu oldu. Seçimlere doğru partilerin anket çalışmaları hızlandı. AK Parti, Ankara için yaptırdığı ankette şaşırtıcı bir sonuçla karşılaştı. AK Parti ve MHP yetkilileriyle görüşen Reuters, AK Parti'nin yerel seçim için yaptırdığı anketlerde ortalama yüzde 35 oyla karşılaştığını belirtti.
Son seçim anket sonuçları AK Parti masasındaEn son 2014’te yapılan yerel seçimde AK Parti Türkiye genelinde yüzde 45.6, CHP yüzde 27.8, MHP yüzde 15.2 oy almıştı. Cumhurbaşkanlığı için geçen yıl yapılan seçimi yüzde 52.59 ile Erdoğan kazanırken, Cumhur İttifakı yüzde 53.66 oya ulaşmıştı. Bunda AK Parti’nin oyu yüzde 42.56, MHP’nin oyu ise yüzde 11.1 düzeyinde gerçekleşmişti.
Son seçim anket sonuçları AK Parti masasındaKARARSIZ SEÇMEN ORANI ÇOK YÜKSEK
Reuters’ın görüştüğü bazı AK Parti’li üst düzey yetkililer, anketlerde “kararsız seçmenlerin” oranının çok yüksek olduğunu ve bunların ikna edilmesi için çalışılacağını belirtiyorlar. Yetkililer, Ankara’nın kaybedilme riskinin bulunduğuna dikkat çekiyorlar.
Son seçim anket sonuçları AK Parti masasındaKEMİK OY YÜZDE 32-35 ARALIĞINDA
AK Parti’li bir yetkili, “Anketlerde kararsızlar dağıtılmadan partimizin oy oranı yüzde 32-35 aralığında. Beklentileri karşılamıyor, net. Ama daha kampanya sürecinin başındayız. Kararsızların oy oranı çok yüksek; yüzde 30’a yakın. İl bazında İstanbul iyi ama Ankara çok da parlak gözükmüyor. Bazı büyükşehirlerde de sıkıntılar olabilir” derken AK Parti genel merkezinden bir yetkili de, “Şu anda AK Parti’nin oy oranı 32-35 aralığında görünüyor, bunu yukarı çekmeye ihtiyaç var” dedi.
Son seçim anket sonuçları AK Parti masasındaBir başka AK Parti’li yetkili ise “31 Mart’taki seçimde oy oranı yüzde 40’ın altında kalabilir. Bu iyi bir sonuç olmayacaktır” derken, “Böyle bir sonuç güven tazeleme tartışmalarını açabilir. Buna ittifak ortağımız MHP de dahil. Bu, olursa Türkiye’nin politik iklimini değiştirebilir” ifadelerini kullandı.
Son seçim anket sonuçları AK Parti masasındaCumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre; İstanbul’da partinin oy oranının 10 puan önde olmasına karşın bazı ilçelerin kaybedilebileceği, Ankara’da ise AK Parti ve CHP adayları arasında ‘başa baş’ bir durum olduğu değerlendirmesi yapılıyor.
Son seçim anket sonuçları AK Parti masasındaSon MYK toplantısına sunulan anket sonuçları konuşuldu. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra bu oranın yüzde 38-39’a çıktığı kaydedilirken, asıl seçim propagandasına başlanacağı 1 Şubat tarihinden itibaren kararsızlardaki dağılımın parti lehine ulaşacağı, ‘seçim yatırımı’ projelerin açıklanmasıyla oranın daha da artacağı hesabı yapılıyor
Son seçim anket sonuçları AK Parti masasındaCUMHUR İTTİFAKI OY ORANI YÜZDE 52
Anketlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sık sık ‘Cumhur İttifakı’ için hedef koyduğu yüzde 52’lik oy oranına ulaşılabileceği kaydediliyor.
Son seçim anket sonuçları AK Parti masasındaİSTANBUL'DA CHP İLE 10 PUAN FARK VAR
Anketlere göre İstanbul’da AK Parti’nin 10 puan farkla seçimi kazanacağı, ancak ilçelerde sıkıntı yaşanabileceği kaydedilirken, “İstanbul’da seçimi rahat alırız ama daha fazla sayıda kaybedeceğimiz ilçe olabilir, bazı ilçelerde sıkıntı var” değerlendirmesi yapılıyor.
Son seçim anket sonuçları AK Parti masasındaANKARA'DA BAŞA BAŞ BİR TABLO
Ankara’da ise İstanbul kadar rahat olmadıklarını belirten parti yöneticileri, başkentte AK Parti ve CHP adayları arasında başa baş bir tablo olduğunu söylüyor.
Son seçim anket sonuçları AK Parti masasında

Editör: TE Bilisim