İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
İstanbul’un trafik sorunu sorumsuz sürücülerin keyfi davranışları sonucu her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal alıyor. İstanbulluların yola koyulduğu sabah saatlerinde ağır ilerleyen araç trafiği, kurallara uymayan sürücüler sebebiyle durma noktasına geliyor.

Avcılar’da, yan yol trafiğine girmek istemeyen araç sürücüleri, kaza riskine rağmen trafik kurallarını hiçe sayıyor. Yan yolda ilerlerken aniden durup geriye giden araçlar, ters yönden halk arasında E-5 olarak bilinen D-100 Karayolu’na girmeye çalışıyor. E-5 üzerinde 2 ayrı noktada yaşanan kural ihlaline önlem alınmaması ise dikkat çekiyor.

E-5 Karayolu Avcılar mevkiinde, metrobüs ve yan yollarda yapılan düzenlemeler tamamlandı. Yeni düzenlemelerle özellikle halk otobüsleri ve dolmuşlar yan yol üzerindeki duraklardan yolcu alabiliyor. Buna rağmen bir çok servis aracı ve halk otobüsü E-5 üzerinde durarak yolcu indirip bindiriyor. Kapanan şerit sebebiyle araçlar çevre yolunda güçlükle ilerliyor.

Öte yandan trafiğe yakalanmamak isteyen sürücüler, kaza ihtimaline rağmen ilginç manevralarla trafikten kurtulmaya çalışıyor. Yer E-5 Karayolu İGS Durağı mevkii. Saat sabah 06.30. Beylikdüzü istikametinden gelip Küçükçekmece istikametine seyreden araçlar, Avcılar’daki trafiğe yakalanmamak için yan yoldan geriye manevra yaparak E-5'e girmeye çalışıyor. Her an kazaya sebep olma ihtimali ise sürücülerin umurunda değil. Ani manevraları yalnızca halk otobüsleri ve dolmuşlar yapmıyor. Otomobil sürücüleri de kestirmeden E-5'e yöneliyor.

İkinci nokta ise Avcılar Şükrübey Durağı mevkii bu kez saatler 07.30’u gösteriyor. Burada da sürücüler aynı yönteme başvurarak E-5'e girmeye çalışıyor. Yan yol trafiğinden kurtulmak için sürücülerin yaptığı manevra, güzergahında seyreden araçları da zor durumda bırakıyor. Karayolundaki karmaşa sonucu trafik kazaları yaşanıyor. Hem yoğun trafiğin oluşmasına hem de kazalara davetiye çıkaran bu karmaşa trafik polislerinin de gözünden kaçmış durumda.

Editör: TE Bilisim