MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Saadet Partisi (SP) 5. Olağan İl Kongresi için Burdur’a gelen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, medyaya yönelik operasyonları, "28 Şubat’a daha iki ay var. Bu sözü anlayan anlar. Bu operasyonlar otoriter yönetimden kaynaklanıyor. Sonucu iyi olmaz." sözleriyle değerlendirdi.

Saadet Partisi Burdur İl Teşkilatı’nın düzenlediği 5. Olağan İl Kongresi'nin açış konuşmasını SP Burdur Merkez İlçe Eğitim Başkanı Harun Bilgiç yaptı. Ardından İl Başkanı Süleyman Arslan konuştu. Delegelere hazine yardımları alamadıklarını söyleyen Divan Başkanı Cevat Gencay delegelerden online adiat sistemi ile aidatlar konusunda yardımcı olmalarını söyledi.

Açış konuşmalarının ardından Saadet Partisi Başkan Yardımcısı Birol Aydın, konuşma yaptı. Aydın, medyaya yönelik operasyonlara değinerek, "On yıl öncesine göre hırsızlık, yolsuzluk, dinden uzaklaşma ve boşanma arttı. Vatan duygusu bu hükümet döneminde yozlaştırıldı. Vatan olmayınca dini nerede yaşayacağız. Değerler değersizleştirildi. 12 yıldır siyaseti bu hükümet siyaset için yapıyor. Oysa siyasetin merkezinde insan olmalı." dedi.

Türkiye’de tezgâhın bozuk olduğunu dile getiren SP’li Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Tezgâh bozuk olunca başa gelenler namaz da kılsalar bu ülkeyi düzeltemezler. Herkesin bu ülkede bir derdi var. Herkes dert yumağı haline geldi. Dertler artıyorsa bu düzende bir bozukluk var demektir. Ailede, ekonomide, dış politikada, hukukta bir bozukluk varsa düzeltmeyi başka yerde aramayacaksın."

Ülkeyi yönetenlerin ve bazı medya organlarının her şeyi güllük gülistanlık gösterdiğini ifade eden Aydın, "Filistin'i, Mısır’ı, Suriye’yi gördükçe kaygılarımız daha artıyor. Bu hükümete diyoruz. BOP’un eş başkanlığını bırak. İnsanları kandırma. İnsanların karnı yol yapmakla doymuyor. 20 milyon insan yoksulluk sınırı altında. Türkiye diz çökertilmekle karşı karşıyadır. İşsizlik çift haneye ulaştı; 10,8’e ulaştı. Gerçekte işsizlik yüzde 15 ile 20 arasında. Toplumun gençlerini üniversite mezunu yaparak oyalıyorlar. Diplomalı işsizler ordusu çoğalıyor. İşsizlik gizleniyor." diye konuştu.

Özal ve Demirel döneminde büyümenin yüzde 6 ve 7’nin üzerinde olduğunu belirten Aydın, "Bu hükümet döneminde Cumhuriyet döneminin en büyük borçlanması yapıldı. Büyüme ise yüzde 4’ün altına düştü. Herkesin borcu var. Herkesin derdi var. Ahlaki yönden çöküntü var. Bazı alimler faizi normal gören açıklamalar yapıyor. Din realitesi gerçekse hırsızlar, arsızlar azalması gerekiyor. Faiz azalması lazım. Yazılan çek azalması lazım. Ancak tam tersi toplum manevi değerlerden uzaklaştı. Üretene değil, tüketene değer veriliyor. Toplumun bir kısmı toprağın bir kısmını ver gitsin diyor. Vatan duygusu en önemli duygudur. Vatanı olmayan köle olur. Bu hükümet döneminde değerler değersizleştirildi." ifadelerini kullandı.

Hedefin Türkiye olduğunu, komşularında olan olaylara Türkiye’yi dahil etmek istediklerini anlatan Aydın, Türkiye tarihinin en zayıf dış politika dönemini yaşadığını, hükümetin artık aklını başına alması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işine geldiği zaman Erbakan’ın devamıyım dediğini, işine gelmediğinde ise devamı olmadığını dile getiren Aydın, Türkiye’nin; Erbakan’ı, ekonomi ile D8 ile andığını, Erdoğan’ı ise Papa ile Putin ile Obama ile andığını, çok laf olduğunu icraatın ise olmadığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Burdur’daki Saadet Partili 162 delege oy kullandı. 162 delegenin de oyunu alan eski İl Başkanı Süleyman Arslan yeniden Saadet Partisi Burdur İl Başkanlığına seçildi.

Editör: TE Bilisim