24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Uluslararası 15. Alp Disiplini Kayak Kupası Yarışmaları Erzurum Palandöken dağında 8 ülkeden 55 sporcunun katılımıyla başladı.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası Xanadu Otel pistinde başladı. Yunanistan, İran, Özbekistan, Ukrayna, Slovenya, Slovakya, Doğu Timur ve Türkiye'den 15'i kadın 55 sporcu dereceye girmek için mücadale etti. Türkiye'den 22 sporcu yarışmalarda katıldı.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, uluslararası bir yarışması düzenledikleri için mutlu olduklarını söyledi. Yarar, kayak sporuyla gençleri buluşturmak istediklerini ve bu amaçla proje geliştirdiklerine vurgu yaparak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye Kayak Federasyonu olarak Türkiye'de 4 milyon kişiyi dağlarla, kayakla buluşturma projemizin ilk adımı bu. Bunun için de uluslararası yarışma başlatmış olduk. Yatırımcıları dağlara yatırım yapmaya davet ediyoruz. Kayakla kalkınma projemiz var. Gençleri, aileleri dağlara getirecek temiz ve güzel hava alıp sporla insanları buluşturuyoruz herkesi ve yatırımcıları dağlara yatırım yapmayla davat ediyoruz."

Editör: TE Bilisim