Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Rusya’nın Karadeniz kıyısı Soçi kentinde düzenlenecek 2014 Kış Olimpiyatları için geri sayım heyecanı başladı. Olimpiyat tarihinin başlayacağıı güne doğru geri sayan 6 metre boyundaki dev saat, Kızıl Meydan ve Kremlin Sarayı’nın yanı başındaki Manejnaya Meydanı’na kuruldu.

Olimpiyatlar tam bir yıl sonra 7 Şubat 2014’te başlayacak . Rusya’nın 7 farklı şehrine kurulan dev saatler 2014 Soçi Kış Olimpiyatları için geri saymaya başladı. Altı metre 16 santimetre yüksekliğinde ,yaklaşık 8 ton ağırlığındaki dev saat başkent Moskova’da Kızıl Meydan ve Kremlin Sarayı’nın yanı başında bulunan Manejnaya Meydanı’na kuruldu. Resmi törenin ardından 7 şehirdeki saatler geri saymaya başladı.

Moskova’daki saat açılış törenine Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Geri sayım törenin ardından vatandaşlar düzenlenen etkinliklerle eğlenceli vakit geçirdi.

Aynı saatlerden Saint Petersburg, Nijniy Novgorod, Rostov-na-Donu, Ekaterinburg, Novosibirsk, Pyatigorsk ve Habarovsk şehirlerine’de kuruldu.

Editör: TE Bilisim