Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
2016 Rio Olimpiyatları Plaj Voleybolu Avrupa Elemeleri 3. Turu basın toplantısı yapıldı.

2-3 Mayıs 2015 tarihlerinde Fethiye’de düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları Plaj Voleybolu Avrupa Elemeleri 3. Turu’nun basın toplantısı, turnuvanın da oynanacağı Fethiye Çalış Plajı Plaj Voleybolu Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) Turnuva Sorumlusu Bojana Bogicevic Dukic, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Plaj Voleybolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakmak, TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, Plaj Voleybolu Milli Takımları Başantrenörü Carlos Galletti, Milli sporcular Fatma Yıldırım ve Murat Giginoğlu, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay ile organizatör Selim Günday katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TVF Plaj Voleybolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakmak, "2016 Rio Olimpiyatları Plaj Voleybolu Avrupa Elemeleri 3. Turu’na ev sahipliği yapmaktan ve Fethiye'de olmaktan mutluluk duyuyoruz." diyerek, şöyle konuştu:

"Bu etkinliği Fethiye’de düzenleme fırsatını verdikleri için CEV'e ve destekleri için Fethiye Belediyesi ile Çalış Turizm Derneği'ne teşekkür ediyorum. TVF plaj voleybolunun gelişimini sürdürmek için Fethiye’de ve tüm Türkiye’de yoğun bir şekilde çalışıyor. 2016 Rio Olimpiyatları Plaj Voleybolu Avrupa Elemeleri 3. Turu bizim için büyük bir önem taşıyor. Erkeklerde Hırvatistan, İngiltere ve Letonya ile bayanlarda ise Belçika, Polonya, İsviçre ile mücadele edeceğiz. Fethiye’de plaj voleybolu için çok uygun bir hava var. Son derece güzel bir turnuva olacağı umuduyla tüm ekiplere, hakemlere ve organizasyona katkı sağlayanlara başarılar diliyorum. Son olarak, Federasyon olarak hedefimizin 2016 Rio Olimpiyatları’na katılmak olduğunu belirtmek istiyorum."

Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren CEV Turnuva Sorumlusu Bojana Bogicevic Dukic, "Fethiye’de sporcular ve ülkeler adına oldukça önemli bir turnuva bizi bekliyor. Burada organizasyona çok iyi bir destek var. TVF de çok başarılı bir organizatör. İzleyiciler ve turnuvaya katılan tüm ekipler için çok güzel bir hafta sonu olacağına inanıyorum." dedi.

TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci ise yaptığı açıklamada, "Önümüzde Milli Takımımız adına çok önemli bir turnuva var. Olimpiyat yolundaki hedefimize ulaşabilmek için önemli bir sınava çıkıyoruz. Burada gruplarında birinci olanlar Final Grubuna kalacaklar. İkinci ve üçüncü olanlar ise diğer turnuvalarda şanslarını sürdürecekler." yorumunu yaptı.

Plaj voleybolunu her zaman destekleyen Fethiye'de bulunmaktan son derece memnun olduklarını belirten Plaj Voleybolu Milli Takımları Başantrenörü Carlos Galletti, "Türkiye'de plaj voleybolunu daha iyi noktalara taşımak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ekip olarak hazır durumdayız. Bildiğiniz gibi 2016 Rio Olimpiyatları’na katılmak için çok önemli bir aşamadayız ve oldukça zorlu bir turnuva bizi bekliyor. İyi hazırlık periyodu geçirdik. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız." ifadelerini kullandı.

Milli sporcu Fatma Yıldırım, "Fethiye olmaktan dolayı çok mutluyuz. Olimpiyatlara katılabilmek için mücadele ediyoruz. Bu turnuvada Fethiye halkının desteğini ve ilgisini bekliyoruz. Tribünlerden de alacağımız destekle iyi bir performans göstermek ve bir üst tura yükselmek istiyoruz." derken; Murat Giginoğlu ise "Grubumuzda çok güçlü ekipler var. Hedefimiz 2016’da Rio’da düzenlenecek olimpiyatlarda yer alabilmek. Tüm hazırlıklarımızı bunun için yaptık ve orada olmayı çok istiyoruz. Seyircimizin desteği ile bunu başaracağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Plaj voleybolunun kalbinin Çalış Plajı’nda atacağını söyleyen Mete Ay tüm takımlara başarılar dilerken, Selim Günday ise böylesine önemli bir turnuvaya ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını ve Fethiye halkını tribünlere beklediklerini belirtti.

Yarın oynanacak maçlarla başlayacak 2016 Rio Olimpiyatları Plaj Voleybolu Avrupa Elemeleri 3. Turu'nda Bayan ve Erkek Plaj Voleybolu Milli Takımları'nın yanı sıra bayanlarda İsviçre, Polonya ve Belçika, erkeklerde ise Letonya, İngiltere ve Hırvatistan mücadele edecek.

Editör: TE Bilisim