Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından organize edilen 25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, bu sene 55 farklı ülkeden yaklaşık 1400 kişinin katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından organize edilen 25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, dünyanın dört bir yanından gelecek olan yüzücülerin katılımlarıyla birlikte 6 - 7 Temmuz tarihlerinde arasında başlayacak ve yaklaşık 1400 kişi boğazda Asya’dan Avrupa’ya kulaç atacak. 1989 yılında ilk defa düzenlendiğinde sadece 4 bayan yüzücü ile başlayan yarışlar bu sene 513 kadın yüzücünün başvuruları ile kayıtlarını kapattı.

RUSYA’DAN BÜYÜK İLGİ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) kayıt sonrası toplam başvuru sayısını 2224 kişi olarak açıkladı. Türkiye’den 254 kadın, 1154 erkek yüzücü başvurusu ile toplamda 1426 kayıt yapıldı.

Dünyadan en büyük ilgi Rusya’dan geldi kayıtlar için ilk gün itibari ile başvurulara yoğun ilgi göstersen Rus yüzücüler, kayıt bitiş tarihinde 215 başvuru ile en çok başvuru yapan yabancı ülke oldular. Bu yıl Boğaziçi Komisyonu gerçekleşen büyük ilgi üzerine yurt dışından katılacak olan yüzücü sayısına her ülke için sınırlama getirmeyi düşünüyor.

SEÇMELER 4 FARKLI İLDE GERÇEKLEŞECEK

Her yıl olduğu gibi geniş güvenlik önlemleri alınarak gerçekleşecek olan yarışlar için bu yıl belirlenen yüzücü sayısı 1400 civarında olacak.

Kayıtlar sonrası yüzücü adayları için ikinci adım olan seçmeler bu yıl İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir olmak üzere 4 farklı illerde gerçekleştirilecek. Seçmelerin ilki ise 25 Mayıs itibari ile İstanbul’da start alacak.

Editör: TE Bilisim