Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Mısır başkenti Kahire’de dün başlayan Arap Karate Şampiyonası bugün sona erecek. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Arap Karate

Şampiyonası'nın açılış töreni, Mısır milli marşı ile başladı. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Halid Abdülaziz ile Arap Karate Federasyonu Başkanı Ayman Abdel-Hamid Farghali katıldı.

Kahire Uluslararası Stadyumu'nda gerçekleştirilen şampiyonada, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan, Somali, Bahreyn, Ürdün, Tunus, Fas, Filistin, Libya, Cezayir, Katar, Irak ve Mısır'dan milli oyuncular yer aldı. Açılış törenindeki minikler ve yetişkilerin karate gösterileri büyük beğeni topladı.

Müsabakalarda hafif sakatlıklar yaşansa da sağlık görevlileri tarafından ilk müdahaleleri yapıldı. Dün akşam başlayan ve bugün devam eden müsabakalar büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Akşama doğru bitecek müsabakalarda sonuçlar bugün belli olacak.

Arap Federasyonu Yarışmalar Karate Komitesi üyesi Muhamed el-Hüseyni, şampiyonanın Mısır'da düzenlenmesinden dolayı onur duyduğunu söyledi. El-Hüseyni, geçen sene Ürdün'de gerçekleştirilen şampiyonada birçok madalya alan Mısır'ın birinci olduğunu hatırlattı.

Dünya Karate Şampiyonası'nda 3 sene arka arkaya altın madalya kazananan Jene Faruk adlı sporcu ise Arap Karate Şampiyonası'na ilk defa katıldığını belirtti. Faruk, gelecek Dünya Karate Şampiyonası'na da hazır olacağını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim