Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Antalya’da düzenlenen 8. Uluslararası Runtalya Maratonu, yaklaşık 50 ülkeden 3 bin 950 kişinin katılımıyla start aldı.

Runtalya Maratonu, maraton, yarı maraton, 10 kilometre koşusu, tekerlekli sandalye ve engelliler koşuşu kategorilerinde Cam Piramit önünden start aldı. Yaklaşık 50 ülkeden 3 bin 950 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen maratonda ilk startı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın verdi. Akaydın tarafından verilen ‘Engelliler maratonunun’ ardından sırasıyla, 10 kilometre koşu, 21 kilometre yarı maraton ve 42 kilometre maratonun startı verildi.

Cam Piramit önünden başlayan parkurda sporcular, Konyaaltı, Atatürk, Işıklar, Eski Lara yolu, Fener, Lara Beach Sahil Yolunu takip ederek Kundu'ya ulaştıktan sonra aynı güzergahtan geri dönen sporcular Cam Piramit önünde maratonu tamamlayacak.

42 kilometrelik maraton güzergahında sporcular için, 30 ihtiyaç noktası kurularak, 40 bin şişe su, 8 bin enerji içeceği, 5 ton meyve, 4 bin simit ve 12 bin sünger hazır bulunduruldu. Güzergah boyunca herhangi bir olumsuzluğa karşı, 250 personel, 10 ambulans, 20 doktor, 100 hakem ve 250 polis görev aldı.

Maraton, yarı maraton ve 10 kilometre koşularında ilk üç sırayı paylaşan erkek ve bayan sporculara bir haftalık tatil hediye edilecek. Yaş gruplarında dereceye giren sporculara da kupa verilirken, engelliler kategorisinde yarışmaya katılan sporcular, madalya ve kupanın yanı sıra para ödülü de kazanacak.

Editör: TE Bilisim