Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 11. haftasında yarın Bursaspor'la yapacakları maç öncesinde açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör Abdullah Avcı, oyuncu ve oyun kalitesi yüksek bir rakibe karşı oynayacaklarını belirterek, "Ligin iyi yerlerinde istikrarlı bir şekilde olabilmek için kazanmak isteyeceğimiz bir maç." dedi.

İstanbul Başakşehir, Bursaspor maçı hazırlıklarını tamamladı. Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan teknik direktör Abdullah Avcı, 10 haftalık süreçte aldıkları geri dönüşlerin olumlu olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, "Bugün ligimizin, hem oyuncu kalitesi hem de oyun kalitesi olan en renkli, her türlü oyuncuya sahip, son derce de değerli hocaların olduğu bir takım. Bursa, çok büyük bir futbol şehri. Bence şampiyonluğu yaşamış şampiyonlukları da hak edebilecek, çok önemli bir kadroya sahip bir takım. Puanlarımız da birbirine yakın. Biz de ligin iyi yerlerinde istikrarlı bir şekilde olabilmek için kazanmak isteyeceğimiz bir maç. İki tane iyi futbol oynamaya çalışan bir ekibin olması bunun da devamında çok keyifli, çok güzel hem gelenlerin hem de seyredenlerin maçı olacağını düşünüyorum. Umarım bunun karşılığını biz alırız." ifadelerini kullandı.

Bursaspor'un her türlü oyunu oynayabildiğini kaydeden Abdullah Avcı, "Kenar varyasyonları olan, orta sahadaki oyuncuların hem yetenekli hem de baskıya yakın oldukları her türlü oyunu denedikleri çok konu başlıkları olan bir takım. Hafta başından beri Bursaspor'la ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Biz bunun karşısında neler yapabiliriz? Artılarımız eksilerimiz ne? İyi bir oyun oynuyoruz. Bugün Başakşehir'in fotoğrafının ne olduğunu görebiliyorsun. Kompakt bir oyun, bugün dünyanın kabul ettiği, üst kulüplerin oynadığı biz de bu oyunu oynayarak geliştirmeye çalışıyoruz. Hem hızlı hücum yapabilen hem de set oyunu oynayabilen bir takım beraber hareket edebilen bir takım istiyoruz. Resme dışarıdan baktığınız zaman çok güzel bir maç olacak gibi duruyor. Umarım güzel bir maç olur, hem de fair play ruhunun karşılığını alabileceğimiz bir maç olur." diye konuştu.

Abdullah Avcı, son olarak; gelişen bir kulüp olduklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Kısa sürede oyunculara neler istediğimizi verebilmek, artı oyuncuların buna son derece doğru adımlar atması. Bir futbol takımı yaratmak kolay bir şey değil. Bunun bir sürü parçaları ve detayları var. Biz bu adımları kolay, çabuk ve kısa kısa atıyoruz. Ama oyuncu grubu burada çok önemli. Buna doğru geri dönüş yapıyor. Bu parçaları tamamlamak, olumlu ya da olumsuz sonuçlarda da sallanmamak gerekiyor. Biz bu anlamda doğru bir kulübüz. Bunu geliştirip hem oyun hem de saha dışında da doğru örnek olmak istiyoruz. Kısa sürede de bunu yakaladık. Bugün ligin en az gol yiyen, averajı en iyi olan, az pozisyon veren ve bununla beraber öğreten bir takım olma yolunda devam edeceğiz."

Editör: TE Bilisim