Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Asya Futbol Konfederasyon Kupası'nda (AFC Cup) grup maçları devam ediyor. Gruplardaki 4. tur maçlar da tamamlandı. Türkmenistan'ı bu kupada temsil eden Ahal takımı, Irak'ın Erbil takımını 3-2'lik skorla yenerek, gruptan çıkabilme adına önemli bir galibiyet elde etti.

Orta Asya ülkeleri Türkmenistan'ın Ahal ve Tacikistan'ın İstiklal takımı, kura çekiminde zor bir gruba düştü. Bu gruptaki Irak'ın Erbil ve Kuveyt'in Qadsia SC takımları geçen sene AFC Kupası'nda final oynamıştı. Final maçında, Qadsia Erbil'i yenerek, kupayı kazanmıştı.

Orta Asya ülkelerinin takımları, tecrübeli takımlar karşısında güzel bir performans sergileyerek, puanlar almayı devam ettiyor. C Grubu'nda oynanan maçlar sonucunda İstiklal kendi evinde Qadsia takımını 2-0 yenerken, Ahal ise Katar'ın Doha kentinde oynanan deplasman maçında Erbil'i çekişmeli geçen karşılaşma sonucunda 3-2'lik skorla yendi.

Ahal takımı iki defa yenik duruma düşmesine rağmen, sahadan galip ayrılmayı başardı. Erbil'in gollerini 41 ve 65. (penaltı) dakikalarda Mahmud Yunus atarken, Ahal'ın gollerini ise 47. dakikada Zafar Babacanov, 73 ve 75. dakikalarda da Mamedali Karadanov kaydetti.

Grubun diğer karşılamşasında İstiklal 53 ve 63. dakikalarda bulduğu goller ile geçen senenin şampiyonu Qadsia takımını yendi.

Gruplarda oynanan 4. maçlar sonucunda İstiklal ve Qadsia puanını 7, Ahal 6 yaptı, haftayı mağlubiyetle kapatan Erbil ise 3 puanda kaldı.

Gruplarda 5 maçlar ise 29 Nisan'da oynanacak. İstiklal, Erbil ile Ahal ise kendi evinde Qadsia takımı ile karşılaşacak.

Editör: TE Bilisim