Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Galatasaray Kulübü Başkan adaylarından Ahmet Özdağan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Galatasaray forması giydirmek istediğini söyledi.

Listesinde yer alan isimlerle birlikte Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Özdoğan, projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İLK İŞİM TÜRK TELEKOM ARENA'YI ALACAĞIZ

"Galatasaray ortak akıl lider kadro 2015" yazılı pankatın önünde basın mensuplarına açıklama yapan Ahmet Özdağan, ilk işinin Türk Telekom Arena'yı almak olacağını belirtirken, neden aday olduklarını ise şöyle açıkladı:

"Galatasaray'ın entellektüel aklı yüksek ama ortak aklı kullanabiliyor mu ? Asıl sorulması gereken soru bu. 12 bin üyemizden 3000'i kapalı durumda. Ortak akılla bir reform yapacağız. Galatasaray'ın başkanlığına seçildiğim anda ilk işlerimden birisi ne olur derseniz o gün itibarıyla Türk Telekom Arena Stadı'nın alımı için ne gerekiyorsa yapacağız ve stat Galatasaray'ın olacaktır. İkinci olarak birçok gayri menkulümüz var. Bundan önceki hiçbir başkanımız gayri menkullere bakmadı. Kulüp olarak Avrupa'nın gayri menkul zenginiyiz. Yine denk bütçe yapmayıp fazla veren bir bütçe yapacağız. Bunu kısa sürede yapacağız. 3 sene sonra Galatasaray'ın borçlarının Türk Lirası bölümünü düşüreceğiz."

BÜTÜN İKİNCİLİKLER BAŞARISIZLIKTIR

Başkan adayı Özdoğan, branşlarda elde edilen bütün ikincilikleri ise başarısızlık olarak niteledi. Ahmet Özdoğan, "Bütün ikincilikler başarısızlıktır ve eğer başarısız olursak bütün başarısızlık bana aittir." dedi.

Galatasaray'da alacakları bir kararı öncelikle genel kurula soracaklarını ifade eden başkan adayı Özdoğan, "Galatasaray ile ilgili her konuyu sıkıntıyı tartışacağız. Sonrasında ortak aklın verdiği karar doğrultusunda kararlar alacağız. Tek başımıza değil ortak akılla tarih yazmaya geliyoruz." diye konuştu.

OBAMA VE PUTİN'E GALATASARAY FORMASI GİYDİRMEK İSTİYORUM

Geçtiğimiz günlerde Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin oğlunun, Sneijder'in 14 numaralı Galatasaray formasıyla görüntülendiğini hatırlatan Özdoğan, "Sarkozy'nin oğlu Galatasaray forması giyiyorsa hedefim Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de Galatasaray forması giydirmektir." diye konuştu.

Galatasaray'da geçtiğimiz yıllarda uygulanmaya başlanan ve bazı kesimler tarafından eleştirilen paralı başkan modeli hakkında ise Ahmet Özdoğan, şunları kaydetti:

"Galatasaray'da öğrendiğim birşey var, para konuşulmaz. Galatasaray'a çok paralı başkan geldi. Şu anda yönetime gelenlerin cebinden 50 milyon Dolar koysun deniyor. Galatasaray'ın aylık gideri 16 Milyon dolar. Bu para ile 3 ay sonra para biter. Peki Galatasaray'ın kendi markası ne kazanmış ona baktığımızda 450 milyon TL kazanıyor. Hiçbir başkanın cebi ona yetmez. Galatasaray markasının ürettiği bu paraları kimse üretemiz. Hiçbir Galatasaraylıya maddi kaynak için gitmem ancak aklı ve bilgisi için onların fikirlerine gideceğim. Galatasaray parayı bulur."

Bir gazetecinin İnan Kıraç'ın Galatasaray kongre üyelerine etkisini hatırtalması üzerine Ahmet Özdoğan, "Galatasaraylılar özgürdür. Galatasaray kongresini İnan Kıraç belirleyemez. Genel kurul ne emrediyorsa o olur. İnan Kıraç bir konuda doğru söylüyorsa tabii ki genel kurulu etkileyecektir. Ama farklı birşey söylemiyorsa etkilenmeyecektir. Genel kurul etkisi üzerinde birşey kabul etmem." diye konuştu.

"DUYGUN YARUVAT, GALATASARAYLILARIN BAŞINI ÖNÜNE EĞDİRECEK SÖYLEMLERDE BULUNMAZ"

Başka bir gazetecinin 'Fenerbahçe Kulübü ile ilişkiler nasıl olacak ?' sorusuna Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Özdoğan, "Yarın başkanımız Duygun Yarsuvat, Aziz Yıldırım ile birlikte bir panale katılacakmış. Umarım eylemleri ve söylemleri ile Galatasaraylıların başını önüne eğdirtmez. Fenerbahçe Kulübü ile ilişkiler neden soruluyor. Diğer kulüplerle saha içinde rekabet dışarda bütün ortak paydalarda birleşiriz. İlle de Fenerbahçe'yi sormalarını anlamış değilim. Türk futbolunun ileriye gitmesi için ne geriyorsa yaparız." diye cevap verdi.

HAMZA HAMZAOĞLU İLE DEVAM EDİLECEK Mİ ?

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile devam edilip edilmeyeceği sorusuna da cevap veren Başkan adayı Özdoğan, "Şu ana kadar hiçbir kimse ile temas etmedim." diyerek, şöyle cevap verdi:

"Bir model koymaya çalışıyoruz. Takım şu anda şampiyonluğa gidiyor. Kimsenin moral ve motivasyonunu bozmanın anlamı yok. Konsantrasyonu bozmanın da anlamı yok. 24'ünde başkan dahi olsak 3 Mayıs'a kadar bugünkü Galatasaray nasıl yönetiliyorsa aynen öyle yönetilecektir. Ayın üçünden sonra Hamza Hamzaoğlu ile oturup konuşacağız. Hamza hoca devam etmek istiyorsa plan ve programlarına bakacağız. Uyuyorsa yolumuza devam ederiz uymuyorsa devam etmeyiz."

"YILDIZ OYUNCULARA HAZIRLIKLI OLUN"

Takıma yapılacak transferler içinse Ahmet Özdoğan, "Galatasaray'ı yukarılara taşıyacak yıldız oyuncular alacağız. Hocanın vermiş olduğu rapor doğrultusundaki oyuncu bize uygun olursa hemen oyuncuları alırız. Şu isimlerle anlaştık, alacağız diyemeyiz. Hocanın durumu belli olmadan nasıl açıklama yapalım. Galatasaray taraftarı yıldız oyunculara hazırlıklı olsun." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim