Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Mersin Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı süren tesislerin hiç birinde gecikmenin söz konusu olmadığını belirtti.

Vali Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları’nın açılış ve kapanış töreninin yapılacağı ve inşaatı süren 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi.

Haziran ayında yapılacak oyunların, 24 ülkenin sporcularının buluştuğu büyük bir şölen olacağına dikkat çeken Güzeloğlu, Türkiye'ye önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi.
Büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Güzeloğlu şöyle devam etti: "Yapımı devam eden tesislerin yatırım tutarı 500 milyon lirayı aşmış durumda. Oyunlar için var olan tüm tesislerin yenilenme işlemlerinin yanı sıra kente büyük tesisler kazandırdık. Bunların en önemlisi Mersin Stadyumu. Kent merkezinde yapımı süren 7 bin 500 kişilik spor salonu hemen hemen tamamlandı. Hiçbir tesisimizde gecikme söz konusu değil. 1 Haziran'da tamamlanacak stadyum, Türkiye ve dünya sporuna armağan edilecek. Hedefimiz, ülke olarak Akdeniz Oyunları'nda şimdiye kadar elde edilenlerden daha fazla başarı yakalamak."

Vali Güzeloğlu'na bilgi veren firma yetkilileri ise 600 kişilik bir ekiple süren çalışmaların mart ayında bine çıkacağını söyledi.

Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost ise stadyumun otoban ve çevre bağlantı yollarının Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından sürdürüldüğü bilgisini verdi. Yolların tamamlanması için çalışmaların hızlandırıldığını ifade eden Dost, "Bu kapsamda 5 köprü yaptık. Bunlardan 4'ü tamamlandı. Stadyumunun bağlantı yolları mayıs ayından önce bitecek." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim