24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Galatasaray'ın dünyaca ünlü ismi Didier Drogba'nın babası Albert Drogba, oğlunun maruz kaldığı ırkçı saldırıyı ciddiye almadığını, Türk halkının böyle bir yapıda olmadığını söyledi.

Türk Hava Yolları'nın özel bir organizasyonu için üst düzey bir heyetle Türkiye'ye gelen baba Albert Drogba heyetle birlikte Cihan Haber Ajansı'nı ziyaret etti. Yetkililerden kurumla ilgili bilgiler alan heyet arasında bulunan baba Albert Drogba Cihan mikrofonlarına da özel açıklamalar yaptı.

Drogba'nın Türkiye'ye Galatasaray'a transfer olmasının kendisi için sürpriz olduğunu, ama burayı çok beğendiklerini ve sevdiklerini söyleyen baba Albert Drogba, "2 yıllık sözleşmesi olduğu Çin'de sıkıntılar yaşadığını, parasını alamadığını söylüyordu. Bir transfer bekliyorduk ama Türkiye'ye Galatasaray'a gelmesini beklemiyordum. Sürpriz oldu." dedi.

Galatasaray'ın şampiyonluğunda oğlunun oynadığı rolü de değerlendiren baba Albert Drogba, "Yarısında geldiği sezonun sonunda şampiyonluk yaşaması normal. Bana sürpriz olarak gelmedi, şaşırtmadı da. Çünkü o yılların deneyimini bünyesinde barındıran bir oyuncu ve o tecrübesini de takımına yansıttı. O deneyimini Galatasaray'da kullandı. Takımının şampiyonluğunda da pay sahibi oldu." diye konuştu.

Türk futbolu hakkında Şampiyonlar Ligi'nde oynayan takımlar nedeniyle bilgisi olduğunu da belirten baba Drogba, "Türk takımlarnını oradan takip ediyordum. Çünkü Şampiyonlar Ligi sadece Avrupa'da değil, Afrika'da da Fildişi'nde de çok yakından takip ediliyor. Türkiye'de oynayan ve bildiğim oyuncular var ama burada isimlerini saymam zor. Fakat Ebuoe var, Wesley Sneijder var. Bunları söyleyebilirim." dedi.

IRKÇILIK TÜRK HALKININ KARAKTERİNE ZIT BİR DURUM

Irkçılıkla ve Drogba'nın maruz kaldığı olayla ilgili bir soruya ise Baba Drogba, "Böyle bir saldırıyı duyduğumda çok şaşırdım. Çünkü Türkiye'den ve Türk halkından böyle birşey beklemiyordum. Tanıdığım ve bildiğim kadarıyla Türk halkı çok misafirperver." diyerek şöyle cevap verdi:

"Malesef maçta böyle bir olay oldu. Bu konuda taraftarları da biraz bilinçlendirmek lazım. Bunlar azınlık. Yapılan davranış Türk halkının genel karakterine zıt bir durum. Avrupa'da özellikle İtalya'da bu tür davranışlar var, bunu biliyorum ama Türkiye'de olması beni şaşırttı."

Drogba'nın futbolu bıraktıktan sonra Türkiye'de kalması, sportif direktör ya da teknik adam olmasını ister misiniz? şeklindeki bir soruya ise baba Drogba, "Herşeyi Allah tayin ediyor. Drogba'nın burada oynayacağı da aklımıza gelmiyordu, ama bugün burada. Yarın da ne olacağını Allah bilir, kader ne gösterir, hep beraber bekleyip göreceğiz." diye cevap verdi.

ABİDJAN SPORTS EDİTÖRÜ DİOMANDE: DROGBA'NIN GALATASARAY'DA OYNAMASI BİZİM İÇİN ONUR

abidjan sports gazetesinin editörü ve başyazarı Choilio Diomande Türk futbolunu Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi takımlardan tanıdığını belirterek, "Tabii Türk futbolunu yakından takip ediyoruz. Çünkü burada Emenike, Anelka gibi büyük oyuncular ve bir dönem burada görev yapan Tigana gibi antrenörler vardı. Bu yüzden de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı yakından takip ediyoruz." dedi.

Drogba'nın transferiyle birlikte de Türk futbolunu daha yakından takip ettiklerini belirten Diomande, "Güney Afrika'da 'Afrika Kupası' maçlarını takip ederken Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ı orada gördüm. Daha sonra da Didier Drogba'nın Galatasaray'a transfer olduğunu duydum. Bu durum bizim için büyük bir onur oldu. Çünkü Galatasaray, Çin takımına göre çok büyük bir kulüp. Aynı zamanda da Avrupa'nın güçlü ekiplerinden biri. Bu yüzden Drogba'nın Galatasaray'a gelmesinden dolayı onur duyduk." diye konuştu.

Drogba'nın maruz kaldığı ırkçılık saldırısıyla ilgili soruyu da cevaplayan Diomande, yaşanan olayın Türk halkına mal edilemeyeceğini belirterek, "Bunlar çok az sayıdaki marjinal gruplar. Drogba'ya yapılanı Türk halkına mal edemeyiz. Türk halkı ırkçı bir halk değil. Drogba'da bunu zaten ifade etti. Bu tür marjinal gruplar var. Avrupa'da bunu biz çok yaşadık. İtalya'da bunu gördük, ama Türkiye'de yaşananlar İtalya ya da başka bir Avrupa ülkesindeki gibi değil." dedi.

ESKİ İSPANYA BÜYÜKELÇİSİ JEANEN'DEN TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

Heyetin içinde bulunan İspanya'nın eski büyükelçisi ve Fildişi Sahili Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinden Guehe Jeanne ise Türk Hava Yolları'nın davetlisi olarak geldikleri Türkiye'yi çok beğendiğini söyledi.

Jeanne, "Türkiye hakkında buraya gelmeden önce bilgimiz yoktu. Buraya gelince çok büyük bir ülke, gelişmiş bir ülke olduğunu gördük. Yapılan işler gerçekten çok güzel, etkileyici ve büyük ülkelerin yapabileceği şeyler." dedi.

Jeanne, Drogba'nın Galatasaray'a gelmesiyle ilgili olarak ise "Bizim için çok etkileyici bir haber oldu. Drogba bizim süper starımız. Nereye giderse gitsin gittiği her takıma da ülkeye de değer katar. Çok uyumlu, efendidir. Hocalarıyla, takım arkadaşlarıyla hatta rakip takımların oyuncularıyla tartışmaz, sürtüşmeye girmez. Bizim için çok önemli bir insan." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim