Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Beşiktaş’ın İskoç file bekçisi Allan McGregor, dünyada ve Türkiye’de ırkçılığın ve ayrımcılığın kabul edilmesinin söz konusu olamayacağını söyledi. Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri’nde Cihan Muhabirine özel açıklamalarda bulunan McGregor, takımın ve kendisinin performansını değerlendirdi.

Tecrübeli file bekçisi, Türkiye’de oynamaktan dolayı mutlu olduğunu söylerken, Fenerbahçe – Galatasaray maçı öncesinde taraftarların yabancı futbolculara yönelik ırkçı eylem iddialarına ise kendi ülkesinden örnek vererek cevap verdi. Allan McGregor, şöyle konuştu:

"Kendi ülkem İskoçya’da halen hafif de olsa Celtic ve Glasgow Rangers arasında dinsel olarak bir rekabet var. Her iki kulüpte bunu bitirmek için ellerinden geleni yapıyor. Çünkü yıl 2013 olmuş. Kendi adıma söylüyorum dünyada ve Türkiye’de buna benzer ayrımcılıkların kabul edilmesi söz konusu olamaz."

LİGİ ÜÇÜNCÜ BİTİRMEK GAYET İYİ

McGregor, Spor Toto Süper Lig’i 3. sırada bitirmelerinin gayet iyi bir sonuç olduğunu söyledi. İskoçyalı file bekçisi, “Benim şahsi fikrim ligi üçüncü bir şekilde bitirmek gayet iyi bir performans. Fakat özellikle son dakikalarda kaybettiğimiz puanlarla bir çok maçta istediğimizi alamadık. Aksi bir durum olsaydı çok daha farklı olabilirdi.” dedi.

Teknik direktör Samet Aybaba’nın kensine ve Cenk’e güvendiğini söyleyen İskoç kaleci, “Hoca ile aramız gayet iyi. Sezon içinde birkaç kere özel olarak bir araya geldik. Bir ara sürekli her maç gol yiyorduk ve hocamız o dönemde bile yanımızda oldu bize güvendiğini söyledi.” dedi.

McGregor ayrıca takım arkadaşı Cenk için ise, aralarının gayet iyi olduğunu, Cenk’in iyi bir insan olduğunu ve milli takıma çağrıldığından dolayı zaten kalitesini ortaya koyduğunu düşündüğünü belirtti.

BİR YIL DAHA SÖZLEŞMEM VAR

Kendisinin gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı sorusuna da cevap veren McGregor, “İdmanlarda kendinizi geliştirmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Benimde bu sezonki performansım için idare eder diye düşünüyorum. İskoçya’dan Türkiye’ye geldiğimde hayal kırıklığı yaşamadım. Çünkü eski takım arkadaşlarımdan buraya gelip futbol oynayan vardı. O yüzden benim için sürprizlerle karşılaştığım bir yer olmadı. Sözleşmemde halen 1 yıl var. Şu anda bana göre halen Beşiktaş’tayım. Futbolda her şey değişebiliyor. Diğer konular benim kontrolüm dışında.” ifadelerini kullandı.

BJK İnönü Stadı için de fikirlerini belirten kaleci McGregor, “İnönü Stadı’nda oynamak harika bir duyguydu. Özellikle Fenerbahçe ve Gençlerbirliği maçında mükemmel bir atmosfer vardı. Sezon boyunca o stadyumda oynamaktan kendi adıma çok keyif aldım.” dedi.

İDOLÜM SCHMEİCHEL’DI

Türkiye’de hangi kalecileri beğeniyorsun sorusuna cevap vermeyen Allan McGregor, küçükken hayranı olduğu kalecinin Danimarkalı Peter Schmeichel olduğunu söyledi. Gregor, şöyle devam etti:

“Türkiye’de kalecileri isim isim sayarak haksızlık etmek istemem. Çünkü ligin kaleci standardı çok yüksek. Aralarından şu isim daha iyi diye bir şey söylemem mümkün değil. Ama şunu söyleyebilirimki büyürken Danimarkalı Peter Schmeichel ve İskoç kaleci Andy Goram idollerimdi.” dedi.

İSKOÇ FUTBOLU DERİN YARA ALIYOR

İskoçya Milli Takımı için de çok futbolcular yetiştirdiğini ama son dönemde başarısız bir grafik çizmelerine de değinen İskoç kaleci, “Takımımıza baktığımda dünyanın en önemli liglerinde oynayan oyunculara sahibiz. Bu belki bir özgüven problemidir ya da kendimizi yetiştirme şeklimizdendir bilmiyorum. Buna benzer bir çok problem üst üste geldiğinde İskoç futbolu daha derin yara alıyor.” diye konuştu.

KAYSERİSPOR MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ

Son olarak Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Pazar günü Kayserspor’la oynayacakları maç için konuşan İskoç eldiven, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu hafta oynayıp oynayamayacağıma hoca karar verecek. Bunu ben bilmiyorum. Sezonun son maçı. Artık ligdeki konumumuz değişmeyecek. Üzerimizde bir baskı yok. Bu takım nerede oynarsa oynasın her zaman kazanmak istiyor. Kayseri’de de kazanmak istiyoruz.”

Editör: TE Bilisim