Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
3 yıl önce erkeklerde şampiyon olan Doğa Koleji Basketbol Takımı, gözünü yine dünya şampiyonluğuna dikti. Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası Kızlarda yarı finalde Almanları yenen Doğa Koleji Kızlar Basketbol Takımı, finale yükseldi.

Kıbrıs Rum Kesimi’nde devam eden şampiyonada yarı finalde Alman rakibini 91-64 mağlup eden Doğa Koleji Basketbol Takımı dünya şampiyonluğu için bugün Sırbistan ile karşılaşacak. Güney Kıbrıs’ta 28 Mart’ta başlayan Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası’na Doğa Koleji Basketbol Takımı damgasını vurdu. Doğa Koleji’nin Erkek Basketbol Takımı da 3 yıl önce dünya şampiyonu olarak, Doğa Koleji’nin spordaki başarısını kanıtlamıştı.

ALMANLAR’I YENDİLER SIRADA SIRBISTAN VAR

Kıbrıs Rum Kesimi’nde Türkiye şampiyonu olarak ülkemizi temsil eden Doğa Koleji Kız Basketbol Takımı, bulunduğu F Grubu'nda oynadığı tüm maçları kazanarak önce çeyrek finale, ardından da yarı finale yükseldi. Yarı Finalde karşılaştığı güçlü rakibi Fransa’yı 75 - 65 yenen sporcular, daha sonra da Alman rakipleri ile karşılaştı. Grubun iddialı takımlarından biri olan Almanya’yı 27 sayı farkla, 91-64 yenen Doğa Koleji Yıldızlar Kız Basketbol Takımı, dünya şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı.

Yıldızlar Türkiye Şampiyonu ünvanıyla Güney Kıbrıs’ta mücadele eden Doğa Koleji Kız Basketbol Takımı, bugün saat 16.00’da şampiyonluk için Sırbistan ile karşılacak. Doğa Koleji Kız Basketbol Takımı, güçlü rakip Sırbıstan’ı da mağlup ederse dünya şampiyonluğuna adını yazdıracak. Daha önce erkeklerde dünya şampiyonu olan Doğa Koleji, Kız Basketbol Takımı ile hem başarısını perçinlemiş hem de Türkiye’nin adını dünyaya bir kez daha duyurmuş olacak.

Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker, bu sabah yaptığı açıklamada sporcuları yürekten desteklediklerini belirterek, “Onlarla gurur duyuyorum. Türkiye’nin adını tüm dünyaya duyuracaklarına olan inancım tam. Bugün kalbimiz kızlarımızla birlikte atıyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim