Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Türk işadamları, NBA maçlarında Fethiye ve Türkiye'nin tanıtımını yapacak. On binlerce kişinin doldurduğu basket sahalarında Türk adetlerini de yaşatacak olan işadamları Türk bayrakları ile gelecekleri maçta seyircilere Türkiye'yi anlatacak.

Deprem ve Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle 2012 turizm sezonunu kötü kapatan Muğla'nın Fethiye ilçesinde gözler 2013 turizm sezonuna çevrildi. Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı yavuz Torunoğulları'nın yeni sezonla ilgili umutlu konuşması turizmcilerin yüzünü güldürdü. Turizmciler yeni sezon için çalışmalarını sürdürürken Fethiyeli işadamları da bulundukları ülkelerde bu çalışmalara destek veriyor.

Amerika'da mimarlık yapan Salih Eroğlu önderliğindeki bir grup, Fethiye'yi NBA maçlarında tanıtacak. Eroğlu ve arkadaşları Hidayet türkoğlu'nun da forma giydiği Orlondo Magis'in 12 Ocak'ta LA Clippers ile yapacağı maça adeta çıkarma yapacak. NBA ve LA Clippers takımı tarafından resmi olarak NBA Türk Günü ilan edilen organizasyonda stadı dolduran 20 bin kişiye Fethiye ve Türkiye'nin tanıtım videoları izlettirilecek. Ayrıca Türk baklavasının da dağıtılacağı maçta Mercan Dede'nin müzikleri çalınarak Türk bayrakları açılacak.

NBA SPORCULARINA TÜRK BAKLAVASI DAĞITILACAK

Amaçlarının Amerika'da Türkiye'yi tanıtmak olduğunu söyleyen Mimar Salih Eroğlu, yaptıkları organizasyon ile Hidayet Türkoğlu'na destek de vereceklerini kaydetti. Çalışmalarına aylar öncesinden başladıkları organizasyon ile salonu dolduran 20 bin kişinin Türkiye ve Fethiye hakkında bilgi sahibi olacağını ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:

"Maç öncesi Amerikalı taraftarlara ve oyunculara Türk baklavası ikram edilecek. Maçın devre arasında Mercan Dede müzikleri eşliğinde Kyble Dans Tiyatrosu tarafından dans gösterisi sunulacak. Dansın sonunda ahşap parke üzerine dev bir Türk bayrağı açacağız. Bunlar olurken dev ekranlarda da Türkiye'nin tanıtımını yapan videoları gösterilecek.

Maçı izlemeye gelen taraftarlara İngilizce olarak hazırlanmış Fethiye'nin tanıtım broşürleri dağıtılacak. Ayrıca Dünya Basketbol Şampiyonası'nın maskotu olan Van kedisi de taraftarları selamlayacak. Tabi burada sadece tanıtım yapmayacağız. Orlando'da forma giyen Hidayet Türkoğlu'na da hem moral hem de taraftar desteği vereceğiz."

Editör: TE Bilisim