Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu
Hakemler: Engin Kennerman, Erşan Kartal, Ersan Ergüler
Anadolu Efes: Alex Tyus (2), Doğuş Balbay (4), Derrick Brown (4), Cedi Osman (7), Birkan Batuk, Dario Saric (14), Furkan Korkmaz, Jayson Granger (15), Thomas Heurtel (23), Bryant Dunston (16)
Fenerbahçe: Ekpe Udoh (18), Melih Mahmutoğlu (12), Bogdan Bogdanovic (7), Kostas Sloukas (2), Jan Vesely (12), Nikola Kalinic (8), Ali Muhammed (Boby Dixon) (17), Luigi Datome (11)
1. Periyot: 23 - 18
2. Periyot: 17 - 17 (40 - 35)
3. Periyot: 17 - 23 (57 - 58)
4. Periyot: 28 - 29 (85 - 87)

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play off final serisi Abdi İpekçi'de başladı. Anadolu Efes ve Fenerbahçe, serinin ilk karşılaşmasında karşı karşıya geldi. Üçüncü periyotta oyunun kontrolünü eline alan bu üstünlüğünü 4. periyotta da sürdüren Fenerbahçe, rakibini 87-85 mağlup ederek seride 1-0 öne geçerken önemli de bir avantaj elde etti.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play off final serisinin ilk maçında Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe'yi ağırladı. İlk periyotta iki ekip de karşılıklı sayılar bulurken Anadolu Efes'te Thomas Heurtel, attığı sayılarla takımının en etkili silahı oldu. Fenerbahçe'de de ilk periyodun etkili ismi Nikola Kalinic oldu. Fenerbahçe'ye karşı özellikle ilk periyotta savunmada iyi bir oyun ortaya koyan Anadolu Efes, 1. periyodu 23-18 önde tamamlamayı başardı.

2. periyodun başında Anadolu Efes'in savunmadaki etkili ismi Derrick Brown'un 3 faule ulaşması, başantrenör Ahmet Çakı'yı sıkıntıya soksa da oyuna dahil olan Bryant Dunston'ın gerek savunma, gerekse de hücum ribaundlarındaki başarısı, Fenerbahçe'nin farkı kapatmasını engelledi. Cedi Osman ve Jayson Granger'ın bu dakikalarda daha fazla sorumluluk alması, Fenerbahçe'yi de hataya zorladı. 2. periyotta farkı 2'ye kadar indiren konuk sarı lacivertlilere Granger'ın etkili oyunu engel oldu ve Anadolu Efes, 2. periyodun bitimine 3 dakika 20 saniye kala farkı 9 sayıya kadar çıkarmayı başardı: 37-28.

İlk yarının sonlarında tam saha prese geçen Fenerbahçe, savunmada etkili bir görüntü çizdi. Anadolu Efes hücumlarında sayıya izin vermeyen sarı lacivertliler, son hücumu da değerlendirip farkı 5'e indirmeyi başardı. Buna rağmen ilk yarıyı Anadolu Efes 40-35 önde kapattı.

İkinci yarıya iki ekip de adam adama savunma yaparak başladı. Hücumlardan iki takım da boş dönerken, 3. periyodun ilk 2 dakika 58 saniyesinde sayı olmadı. Fenerbahçe'de bu dakikalarda en etkili isim olarak Ekpe Udoh öne çıktı. Anadolu Efes'te Cedi Osman oyuna ağırlığını koyarken, attığı kritik 3'lükle farkın 10 sayıya çıkmasını sağladı: 50-40. 3 faulu bulunan Derrick Brown'ın oyuna dönmesi de Anadolu Efes'in bu dakikalarda rakibine karşı üstünlük kurmasında önemli bir rol oynadı. 3. periyodun bitimine 4 dakika 38 saniye kala 4. faulünü yapan Bogdan Bogdanovic, kenara alınan isim oldu.

Tam saha presle rakibi oynatmak istemeyen Fenerbahçe, bunda da başarılı oldu. Sarı lacivertliler üst üste bulduğu sayılarla farkı 5 sayıya indirmeyi başardı: 52-47. Bu periyodun sonlarında özellikle Boby Dixon'ın çaldığı toplarla oyuna ortak olan Fenerbahçe, bitime 26 saniye kala öne geçti: 57-58. Son hücumdan da boş dönen Anadolu Efes, bu periyodu geride kapattı.

Son periyod müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Bir ara Fenerbahçe farkı 6 sayıya çıkarırken, mücadelenin son dakikasında çok iyi bir savunma yapan Anadolu Efes, bitime 17 saniye kala farkı 1'e indirdi. Ancak rakibine üstünlük sağlama şansı vermeyen Fenerbahçe, mücadeleden 87-85 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçmeyi başardı.

Play off final serisinin ikinci maçında yine Anadolu Efes ev sahibi olarak sahaya çıkacak. İki takım 5 Haziran Pazar günü saat 18.00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.
Cihan

Editör: TE Bilisim