Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Ankaragücü Kulüp Başkanlığı için adaylığını açıklayan Mehmet Yiğiner, bu süreçte kendilerine destek olacaklardan nasihatten çok para beklediklerini söyledi.

Yaşadığı sorunlar nedeniyle geçtiğimiz sezon Süper Lig’e veda eden Ankaragücü, PTT 1. Lig’de de aynı sorunlarla boğuşurken 13 Ocak Pazar günü yapılacak olağan üstü kongrede yeni başkanını arayacak. Mevcut Başkan Atilla Süslü’nün aday olmaması üzerine Mehmet Yiğiner başkan adaylığını açıkladı.

Ankara’da yaşayan bir başkentli olarak asırlık çınarı kurtarabilmek için arkadaşlarıyla kolları sıvadıklarını vurgulayan Yiğiner, güçleri yettiğince maddi ve manevi destekler ile kulübü ayakta tutmaya çalışacaklarını söyledi. Ancak bu zamana kadar dışarıdan verdikleri destekle bu kanayan yaranın kurutulmasının mümkün olmayacağının aşikâr olduğunun altını çizen Yiğiner, “Ankaragücü PTT 1. Lige düşmüş ve ligde kalması mucizeler haline gelmiştir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, büyük bir taraftar kitlesine sahip olan asırlık çınarın yaşaması için olağanüstü genel kurulda başkan adayı olacağımı açıklıyorum.” dedi.

Ankaragücü camiasında herkesin nasihat verdiğinin vurgulayan Yiğiner, “Tamam nasihat alacağız. Ama servetleri milyonlarca olan insanlarda nasihat vermeye başlayınca bu iş olmuyor. Nasihate doluyuz. Bizim istediğimiz nasihat değil para. Süremiz çok kısa. 15 günlük süre zarfından hedefimiz transfer yasağını kaldırmak. Eğer transfer yasağını kaldırırsak bu takım ligde kalabilir. Ocak ayında çok çalışmamız lazım. Bizi seven dostlarımız lütfen bu 15 günlük süre içerisinde nasihat vermekten vazgeçsin, para vermeye başlasın.” şeklinde konuştu.

Taraftarın neden olduğu olaylar nedeniyle 1 milyon 150 bin civarında kulübün ceza ödediğini dile getiren Yiğiner sözlerini şöyle tamamladı:

“Taraftarların kırdıkları döktükleri bundan hariç. Taraftarın kendisine çeki düzen vermesi lazım. Taraftarların artı yönleri var, eksi yönleri var. Artı yönleri çok hareketliler, tün futbol takımlarını istediği taraftar şekli. Eksi yönleri ise çok agresifler ve çirkin tezahürat yapıyorlar. 5 maç seyircisiz oynayacağımız için bu süreçte taraftarla ilgili sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Konyaspor maçında yaşananları herkes gördü. Zaten kıt kanaat geçiniyoruz. Bunların üzerine böyle bir kamburun olması çok kötü. 5 maçlık ceza bize mükafat gibi geldiğini düşünüyorum. 5 maç rahat edeceğiz gibi."

Editör: TE Bilisim