Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Samsun İlkadım İlçesi Kökçüoğlu Mahalllesi Muhtarı olan aynı zamanda 25 yıllık futbol antrenörlüğü tecrübesi bulunan Kemal Kindan, 40 yıl önce kapanan mahallesinin futbol takımını yeniden hizmete açtı.

Antrenör muhtar, küçük yaştaki çocukları kötü alışkanlıklar edinmemesi için kendilerine futbolu aşılıyor. Samsun’un İlkadım İlçesi Kökçüoğlu Mahallesi Muhtarı Kemal Kindan, mahallesinin güncel sorunları ile ilgilendiği zamanların dışında, çocuklara futbol aşkını aşılamaya çalışıyor.

25 yıllık futbol antrenörlüğü tecrübesi bulunan Muhtar Kindan, 2009 yılında göreve geldiğinde ilk iş olarak 1972 yılında kapanan amatör mahalle futbol takımını “Kökçüoğlu Gençlik Spor Kulübü “adı altında yeniden hizmete açtı. Gençleri bulundukları mahallerde edinebilecekleri kötü alışkanlıklardan korumak için futbola teşvik eden Muhtar Kindan, 3 senede 60’a yakın genç futbolcuyu takıma kazandırdı. Muhtar Kindan ayrıca Samsunspor alt yapısına 14 yaşında sol açık oynayan Metehan Yılmaz’ı da kazandırmayı başardı.

ANTRENÖR MUHTAR DESTEK BEKLİYOR

Amaçlarının çocukları spora alıştırmak olduğunu söyleyen Kökçüoğlu Mahallesi Muhtarı Kemal Kindan, maddi imkansızlıklar içerisinde faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. İlkadım Belediyesi’nin malzeme yardımı dışında Kökçüoğlu Gençlik Spor Kulübü’nün tüm ihtiyaçlarını kendi cebinden karşıladıklarını söyleyen Muhtar Kindan, şunları söyledi:

“Spor kulübümüze Kadifekale, Kökçüoğlu, Kara Samsun, Çatalarmut, Hastanebaşı, Unkapanı ve Selahiye mahallelerinden genç yaşta çocuklarımız geliyor. Bu mahallelerde yaşamını sürdüren ailelerin maddi durumu pek iyi değil. Bu nedenle çocukların suça ve kötü alışkanlıklara alışması daha kolay.

Yaptığımız çalışmaların ana temasını, gençleri spor ile kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak oluşturuyor. Ayrıca kulübümüze gelen genç sporcularımız imkan verildiği takdirde neleri başarabileceklerini gözlerimizle görüyoruz. Biz bu konuya yerel yöneticiler dahil tüm toplumun duyarlı olmasını istiyor, kendilerinin maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz."

Editör: TE Bilisim