Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
 Üç yıl aradan sonra Eskişehirspor'a dönen Skibbe, Al Jazeera'ya verdiği röportajda Arda Turan ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. 49 yaşındaki teknik adam şunları söyledi:
"Galatasaray'da 10 ay çalıştım, orada bana 3-4 sene sabretselerdi büyük başarılar elde ederdik. Ne yazık ki olmadı. Türk Futbolu'nda zihniyet değişikliğine gitmek lazım.

Mesela Arda Turan benim öğrencimdi. İnanılmaz çalımlar atıyordu ama çalımları atarken önünde bir hedef yoktu. Sadece çalım atmayı düşünüyordu. Ben de Arda'ya dedim ki; 'Arda, çalım atıyorsun ama attığın çalımlar bir hedefe yönelik olmalı. Ya atağı sonuçlandıracaksın ya pas vereceksin ya da orta yapacaksın" dedim. O da "Tamam hoca, yapacağım" dedi ve anladı. Kendini o kadar çok geliştirdi ki şu anda uluslararası bir yıldız."

Alman hoca, Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'nı seçmesiyle ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

"Mesut benim öğrencim değildi ama Alman Milli Takımı'nı seçmesi için büyük çaba gösterdim. O dönemde milli takımdaki altyapı çalışmalarından sorumluydum. Mesut Özil Rot-Weiss Essen gibi düşük seviyeli bir takımdan Schalke'ye geçmişti. Schalke'li bir yönetici yanıma geldi ve "Çok yetenekli bir genç transfer ettik, yakından ilgilenirseniz çok iyi olur" dedi. Ben de Mesut ve babasıyla konuştum ve Alman Milli Takımı'nı seçmesi için ikna ettim."
 
'Babası Almanya'da oynamasını istiyordu'

"Mesut Özil ve babasının kafasında Alman Milli Takımı vardı. Babası özellikle Mesut'un Alman Milli Takımı'nda oynamasını istiyordu. O, Türk Milli Takımı adına büyük kayıp oldu. Mesut Özil çok özel bir oyuncu. O olmasaydı, Almanya belki dünya şampiyonu olamazdı."

'Nuri Şahin'i de ikna etmeye çalıştım'

"Sadece Mesut Özil değil bir çok Türk kökenli oyuncuyu ikna etmeye çalıştım. Onlardan biri de Nuri Şahin'di ama Nuri bana; "Ben annemin ve babamın memleketi olan Türkiye için oynamak istiyorum" dedi. Buna saygı duymak lazım. Benim üzerinde en çok durduğum şey, Almanya'da yaşayan Türklerin, hem Almanya'yı hem de Türkiye'yi kalpten sevmeleri."

Al Jazeera

Editör: TE Bilisim