Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Alman bisikletçiler, dünya turizminde Fransa Paris, İngiltere Londra ve Uzak Doğu'nun gizemli ülkesi Singapur'dan sonra en fazla turist ağırlayan Antalya'yı pedal çevirmede cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyor.

Her yıl 340 bin Alman bisiklet sporu tutkunu kış ve bahar dönemi için İspanya Mayorka, İtalya, Fransa, Portekiz, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'a antreman yapmaya gidiyor. Alman bisikletçiler, İspanya'da 38, İtalya'da 32, Fransa'da 30, Yunanistan'da 19 ve Güney Kıbrıs'ta ise 4 otel bisiklet sporuna hizmet verdiği belirtildi.

Antalya bölgesinde yerel yönetimleri ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün turizm şehrinin değişik alanlarda yaptırdığı bisiklet yollarıyla pedal çevirme sporuna karşı ilgiyi arttırıyor.

Almanya Bisiklet Federasyonu As Başkanı Toni Kirsch, bahar dönemi antrenmanları için Antalya'nın Manavgat ilçesinde Side-Oymapınar, Oymapınar-İbradı Altınbeşik Mağarası, Manavgat-Alanya arası pedal çevirdiklerini söyledi. Manavgat'ta bir restoranda eşi İnge Kirsch ile birlikte Alman Genç Milli Takım sporcuları yemek veren Asbaşkan Kirsch, 2015 yılına kadar Antalya bölgesine Almanya'da 100 bin bisiklet sporcusunu getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye'de bisiklet sporunun gelişmesi Türk-Alman bisiklet takımlarının birlikte çalışması adına Türkiye Bisiklet Federasyonu(TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu'ndan her zaman destek gördüklerini anlatan Kirsch, "Türkiye'de bisiklet sporuna ilgi ve altyapı hizmetleri ileri noktaya taşındıkça rotamızı İspanya Mayorka'dan yavaş yavaş Antalya'ya çevirdik. Antalya bölgesinde Alman sporcuları heyacanlandıracak çok güzel parkur alanları var. 2 yıl içinde hedefimiz Alman sporcu sayısını 30 binlerden 100 binlere çıkarmak istiyoruz. Bölgede özellikle Alanya ve Manavgat'ın altyapısı çok iyi. İsteğimiz bisiklet yolu işaretleri ve yön levhalarının belirlenmesi. Bunlar yapılırsa 2 yıl içinde Antalya bir Mayorka olabilir. Alman sporcular 27 yıldır Mayorka'ya gidiyor. Sporcularımız yeni yerler tanımak için Antalya bölgesini çok cazip buluyor." diye konuştu.

Asbaşkanı Toni Kirsch ve Alman milli takım sporcusu olimpiyot birincisi eşi İnge Kirsch, yemek arasında restoranda tavuk döner keserek genç sporculara ikram etti.

Editör: TE Bilisim