UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında bu gece Real Madrid’i konuk edecek Galatasaray, yarı finalist olabilmek için mucize arayacak.

Türk Telekom Arena’da saat 21.45′te başlayacak maçı Fransa Futbol Federasyonu’ndan Stephane Laurent Lannoy yönetecek.

Saat 21:45′te başlayacak ve Star TV ekranlarından naklen yayınlanacak mücadeleyi sozcu.com.tr’den canlı olarak takip edebilirsiniz.

GALATASARAY-REAL MADRID

STAT: TT Arena
SAAT: 21.45
HAKEM: Stephane Laurent Lannoy

Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Gökhan, Riera, Hamit, Selçuk, Melo, Sneijder, Amrabat, Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

REAL MADRID: Lopez, Arbeloa, Albiol, Varane, Coentrao, Essien, Khedira, Di Maria, Mesut, Benzema, Ronaldo
TEKNİK DİREKTÖR: J. Mourinho

GALATASARAY NASIL TUR ATLAR?
Galatasaray’ın yarı finalist olabilmek için Real Madrid karşısında 4 farklı skor elde etmesi gerekiyor. Sarı-kırmızılıların yarınki karşılaşmanın normal süresini 3-0 önde tamamlaması durumunda ise müsabaka uzatmaya gidecek. Real Madrid, karşılıklı gollerin olduğu tüm 3 farklı yenilgilerde dahi turu atlayan taraf olacak.

İSPANYOLLARLA 27. RANDEVU
UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Salı günü Real Madrid’le karşı karşıya gelecek olan Galatasaray, İspanyol takımlarıyla 27. maçını oynayacak.

Deplasmanda 3-0 yenildiği rakibine karşı yarı final şansını kovalayacak olan sarı-kırmızılı takım, İspanyol rakipleriyle bugüne kadar yaptığı 26 maçta 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 13 yenilgi aldı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 26 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde 41 gole engel olamadı.

Geride kalan eşleşmelerde İspanyol ekipleriyle 5 kez elemeli turlarda karşı karşıya gelen ”Cim Bom”, 1 kez tur atladı ve 4 kez elendi. Galatasaray’ın elediği tek takım, 1999-2000 sezonu UEFA Kupası çeyrek finalinde eşleştiği ve ilk maçı deplasmanda 4-1, ikinci karşılaşmayı ise İstanbul’da 2-1 kazandığı Real Mallorca oldu.

REAL MADRID’LE 5. RANDEVU
Sarı-kırmızılı takım, Real Madrid’le bugüne kadar yaptığı 4 maçın 2′sini kazanırken, 2 kez rakibine mağlup oldu. UEFA Kupası’nın kazanıldığı 1999-2000 sezonu sonunda, Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid’le UEFA Süper Kupa’da karşılaşan ”Cim Bom”, normal süresi 1-1 berabere biten maçı uzatmada 2-1 kazanarak kupanın sahibi oldu.

Real Madrid’le 2000-2001 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde bir kez daha eşleşen Galatasaray, İstanbul’da 2-0 geriye düştüğü ilk maçı 3-2 kazanmayı başarmasına karşın, deplasmanda 3-0 yenilerek elendi.

Bu sezon yine UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde rakip olan iki takım arasında Madrid’de oynanan ilk müsabaka, 3-0 Real Madrid’in üstünlüğünde sonlandı.

SARI KART CEZALILARI
Galatasaray-Real Madrid maçında sarı kart cezalısı durumuna düşmeleri nedeniyle her iki takımdan ikişer oyuncu forma giyemeyecek.

Madrid’de yapılan maçta sarı kart gören Galatasaray’dan Burak Yılmaz ve Dany, Real Madrid’de ise Xabi Alonso ile Sergio Ramos cezalı oldukları için yarın takımdaki yerlerini alamayacaklar.

Editör: TE Bilisim