24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Asya Futbol Konfederasyon (AFC) Kupası'nda grup maçları oynandı. AFC Kupası'nın C Grubu'nda Türkmenistan'ı temsil eden Ahal takımı, Irak'ın Erbil takımını 2-1'lik skorla yenerek, gruptaki ilk galibiyetini aldı. Aşkabat Stadı'nda oynanan maçı 2-1 kazanan Türkmenistan takımı, gruptaki ilk galibiyetini alma mutluluğunu yaşadı.

İlk defa bir uluslararası turnuvada boy gösteren Türkmenistan takımı, geçen sene AFC Kupası'nda final oynayan Erbil'i yenerek, büyük bir sürprize imza attı. Seyirci avantajıyla saha çıkan Türkmenistan takımı, maçın 29. dakikasında Gurban Annayev ile bulduğu gol pozisyonundan yararlanarak 1-0 öne geçti. Erbil takımının golü ise geçikmedi. Bu golden bir dakika sonra Erbil takımı kontra atak yaparak, Salah ile skoru 1-1'e getirerek maça denge getirdi. Takımlar ilk yarı sonunda soyunma odasına 1-1'lik skorla gitti.

Maçın ikinci yarısında her iki takım da kontrollü bir oyun sergiledi. Türkmen takımı 90. dakikada yine Gurban Annayev ile eşitliği bozdu ve skoru 2 - 1'e getirerek sahadan da galip ayrılan taraf oldu.

Ahal takımı bu galibiyet ile C Grubu'nda ilk 3 puanını aldı. Grubun diğer karşılaşmasında Tacikistan'ın İstiklal ile Kuveyt'in Al Qadsia takımı arasında oynanan maç ise 2-2 berabere sonuçlandı.

Grupta oynanan 3 karşılaşmadan sonra geçen senenin şampiyonu Kuveyt'in Al Qadsia takımı 7 puanla lider konumdayken, İstiktal 4, Ahal ile Erbil'in 3'er puanı bulunuyor.

Gruptaki bir sonraki karşılaşmalar 15 Nisan'da oynanacak. Türkmenistan'ın Ahal takımı bu defa deplasmanda Irak'ın Erbil takımı ile karşılaşacak. Karşılaşma, Irak'taki durumlar nedeniyle Katar'ın Doha kentinde yapılacak.

Editör: TE Bilisim