Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Süper Lig'in ikinci haftasında Bursaspor ile Gaziantepspor arasında oynanan karşılaşma öncesi, terör olayları nedeniyle şehit olan güvenlik kuvvetleri için Türk Bayrağı şovu yapıldı.

Bursasporlu alt yapı oyuncularının saha ortasında açtığı iki dev Türk bayrağına, taraftarların dalgalandırdığı bayraklar eşlik etti. Taraftarlar da sık sık tezahürat yaparak terör örgütünü lanetledi. Tribünler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde tezahürat yaptı. Son günlerde şehit olan güvenlik kuvvetleri dualarla anıldı. Karşılaşma saygı duruşu ile başladı.

Öte yandan, bu sezon kadrosunu neredeyse tamamen yenileyip Balazs Dzsudzsak, Miroslav Stoch gibi yıldızları transfer eden Bursaspor, ilk kez taraftarının karşısına çıktı. Yeşil-beyazlı taraftarlar, ligin ilk maçında deplasmanda Trabzonspor’a 1-0 mağlup olan takımlarını Gaziantepspor karşısında yalnız bırakmadı. Yaklaşık 20 bin kişi, maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla takımlarını maça hazırladı. Yeşil-beyaz sevdalıları, tek tek tribüne çağırdıkları futbolculara üçlü çektirip alkışladı.

TRİBÜNLERDEN TERÖRE TEPKİ

Bursasporlu futbolcular ise terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler nedeniyle ısınmak için siyah forma ile sahaya çıktı. Bursaspor tribünleri de yaptıkları tezahüratlarla sık sık terörü lanetledi. Yeşil-beyazlılar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde tezahüratlarda bulundu. Ayrıca girişte taraftarlara Türk bayrakları dağıtıldı.

DZSUDZSAK SAHADA, STOCH YEDEK

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, yeni transfer Macar yıldız Balazs Dzsudzsak’a ilk 11’de görev verdi. Fenerbahçe’den kiralanan ve dün sözleşme imzalanan Miroslav Stoch ise yedekler arasında yer aldı. Sağlam, Tomas Necid’in sakatlık sonrası hazır olmaması nedeniyle forvette Sercan Yıldırım’a görev verdi.

MUTLU TOPÇU İLE İLK KEZ RAKİP OLDULAR

Uzun yıllar birlikte futbol oynayan, ardından birlikte antrenörlük yapan ve Bursaspor’un şampiyonluğunda beraber görev yapan Ertuğrul Sağlam ile Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, ilk kez birbirlerine rakip oldu. Maç öncesi tokalaşarak gazetecilere poz veren ve birbirlerine başarı dileyen iki teknik adam, birlikte tribünleri de selamladı. Bursaspor taraftarları, vefa örneği göstererek Bursaspor’a emeği geçen Mutlu Topçu’yu unutmadı ve uzun süre alkışladı.

Editör: TE Bilisim