Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Konya’da 8-10 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda 15 ila 20 madalya kazanarak şampiyonayı en iyi derecede bitirmek istediklerini söyledi.

    Bu yıl 40.’sı düzenlenen Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası 8-10 Ocak tarihleri arasından Konya'da organize edilecek. Şampiyona öncesi Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile birlikte basının karşısına çıkan Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyonada en fazla madalya kazanan ülke olmayı hedeflediklerini belirtti. Gazetecilerin kaç madalya hedeflediklerinin sorması üzerine Delihasan “Madalya hedefleri için şu kadar altın- gümüş demek doğru değil ama en üste olmak için mücadele edeceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ortalama verecek olursak 15 -20 madalya bekliyoruz.” dedi.

‘BAŞÖRTÜSÜ İLK KEZ AVRUPA ŞAMPİYONASINDA SERBEST”

    Şampiyonada bayan sporcuların başörtülü olarak müsabakalara katılabileceğine yönelik sorulara yanıt veren Federasyon Başkanı Delihasan, “Ben aynı zamanda Dünya Karate Federasyonu yönetim kurulundayım. Daha önce birkaç defa bayan sporcular için başörtüsünün serbest olması gerektiğini dile getirmiştik. Son yıllarda İran ile birlikte bu konuda bastırdık. Son olarak Paris’te yapılan yönetim kurulu toplantısında başörtüsünün serbest olmasıyla ilgili karar aldık. 1 Ocak’tan itibaren de serbest oldu. Kızlarımız uygun başörtüleri formata uygun olmak kaydıyla müsabakalara girecekler.” dedi.
    Başörtüsünün müsabakalarda serbest olmasında Türkiye Karate Federasyonu’nun katkısının büyük olduğunun altını çizen Federasyon Başkanı, müsabakalarda başörtüsü serbestinin ocak ayı itibariyle başladığını, dolayısıyla ilk kez bir Avrupa Şampiyonası’nda başını örtmek isteyen bayan sporculara bu hakkın tanınacağını dile getirdi.
     “Konya’ya gelmeden Konya etkisini gösterdi.” şeklinde espri yapan Federasyon Başkanı, şu değerlendirmede bulundu: “Heyecanı yüksek bir müsabaka olacak. Madalya beklediğimiz sporcularla yarışacağız. Tribünlere gelen vatandaşlarımızın çok mutlu olacağı anlar geçireceklerini ümit ediyoruz. Hem Mevlana’yı hem de karateyi anlatan güzel bir logo tasarımımız da var.” dedi. Federasyon Başkanı Delihasan, şampiyonanın yapıldığı günlerde Konya’da sık sık yaşanan sis nedeniyle uçak iptallerinin olmaması dileğinde bulunarak sözlerini şu şekilde tamamladı:“İnşallah Konya bize uğurlu gelir, yıl sonuna kadar katıldığımız tüm turnuvalarda şampiyonalarda ülkemize üstün başarılar kazandırırız.”

VALİ DOĞAN:“25 ÜLKEDEN BİN KATILIMCI BEKLİYORUZ”

    Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya’da 3 gün sürecek şampiyonaya Türkiye’den 40 civarında sporcunun katılacağını belirterek “Şu ana kadar 25 civarında ülke katılımını teyit etti. Bu müsabakalar nedeniyle ortalama bin civarında misafirin katılacağını ifade eder. 8-9-10 Şubat tarihlerinde yapılacak organizasyonun cuma, cumartesi ve pazar günlerine tesadüf etmesi bizim açımızdan kolaylık sağlayacak. Konya’ya gelen sporcular 9 Şubat tarihinde bir sema ayini de izleyecekler. Böylece bizim kültürümüzü daha yakından tanıma imkanı olacak. Hava soğuk olsa bile Konya onlara sıcaklığını gösterecektir. Konya kültürünü tanıtmaya yönelik faaliyetler icra edilecek. Sporcuların Konya’nın tarihi mekanlarını görme imkanı sağlanacak.” dedi.

Editör: TE Bilisim