2009-2010 sezonunda Sportif Direktör olarak geldiği Fenerbahçe'de bir sezon sonra Christoph Daum'un görevden ayrılmasından sonra teknik direktörlük koltuğuna oturan Aykut Kocaman Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü kariyerinde önemli başarılara imza attı.

FENERBAHÇE, KARİYERİ EN PARLAK DÖNEMİ

Fenerbahçe Teknik Direkötrü olarak görev yaptığı ilk sezonda süper lig şampiyonluğu yaşayan Aykut Kocaman ikinci sezonunda da Fenerbahçe'nin 29 yıllık Türkiye Kupası hayaline son verdi. İstanbulspor ile başlayan teknik direktörlük kariyerinin en parlak dönemini geçiren tecrübeli teknik adam Eskişehirspor maçı ile birlikte yeni bir rekorunda sahibi olacak.

FENERBAHÇE TARİHİNİN EN BÜYÜK BAŞARISINA İMZA ATTI

Sarı-Lacivertli kulübü bu sezon mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde Yarı Final'e taşıyan Aykut Kocaman Fenerbahçe tarihinin en büyük başarsına imza attı. Sezona Şampiyonlar Ligi ön eleme turu ile başlayan Fenerbahçe üç kulvarda devam ettiği sezonda ligin sonunda oynayacağı maç sayısı ile 'En çok maç yapan takım' ünvanını Aykut Kocaman yönetiminde ele geçirecek. Devre arasında takımın kötü gidişi sebebiyle eleştirilen ve istifa kararı alan ancak daha sonra futbolcuların ve Başkan Aziz Yıldırım'ın ısrarları üzerine bu kararından vaz geçen Aykut Kocaman 3 sezondur çalıştırdığı Fenerbahçe'de Eskişehirspor maçı ile en çok maça çıkan teknik direktör ünvanının da sahibi olacak.

EN ÇOK MAÇA ÇIKAN TEKNİK DİREKTÖR

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Eskişehirspor ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin başında 103. maçına çıkacak olan tecrübeli teknik adam bu alanda daha önce  Christoph Daum'a ait olan rekorun sahibi olacak. Alman teknik adam  Christoph Daum'a ait olan Fenerbahçe'nin başında ard arda 102 maça çıkma rekorunu geçtiğimiz hafta ligde oynanan Orduspor maçı ile egale eden Kocaman, Eskişehirspor maçı ile birlikte bu sayıyı 103'e çıkararak yeni rekorun sahibi olacak.

Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı

AVRUPA'DA DA YENİ REKORUN SAHİBİ

Aykut Kocaman Fenerbahçe'nin başında daha önce de 17 maçta 16 galibiyet, Şükrü Saracoğlu’nda 48 maçlık yenilmezlik gibi rekorların sahibiydi. Bu sezon Avrupa Kupaları’nda 16 maça çıkan Kocaman, Benfica maçlarını tamamladığı takdirde Fatih Terim’e ait olan 17 maçlık rekoru da geride bırakacak. 16 maçta 31 puan toplayan başarılı teknik adam, yine Fatih Terim’e ait olan 32 puanlık rekoru da yakalamanın planlarını yapıyor.

Editör: TE Bilisim