Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Gençlik Zirvesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Suat Kılıç, Türkiye’nin gençlere, gençlerin birikimlerine üretim potansiyeline ve taşıdığı enerjiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 81 il ve 20 farklı ülke üniversitelerinden gençlerin bir araya geldiği Türkiye Gençlik Zirvesi, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. 3 gün sürecek etkinliğin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanı sıra Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Genç Türkiye Zirvesi Koordinatörü Muhammed Atilla Sevim ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmalarında kürsüye ilk olarak çıkan Zirve Koordinatörü Muhammed Atilla Sevim, etkinlik hakkında verdiği bilginin yanı sıra, salonu dolduran gençlerin sadece Türkiye’nin değil, 2023 yılında tüm dünyanın umudu olacağını ifade etti. Ardından kürsüye çıkan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de zirve aracılığıyla gençlerin, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşılması için çaba gösteren bakanlıklar ve sektörün önde gelen kişi ve kurumlarıyla bir araya getirdiklerini dile getirdi.

Son olarak kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye’nin gençlere, gençlerin birikimlerine, üretim potansiyeline ve taşıdığı enerjiye ihtiyacı olduğunu kaydetti. Konuşmasında Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’i etkinlik dolayısıyla tebrik eden Bakan Suat Kılıç, Genç Türkiye zirvesinin akademik hayatın ve Türk üniversitelerinin Türkiye’nin konularına yaklaşımını derinleştirmek adına çok önemli ve gelecekte hatırlanacak, değerli bir proje olduğunu vurguladı. Kılıç, zirvenin diğer üniversiteleri de uluslararası etkinlikler yapmaya zorlayacağını belirtti.

"GELECEĞİ İNŞAA ETME SÜRECİMİZE DEVAM EDİYORUZ"

Türkiye'nin önüne yeni hedefler koyarak devam ettiğini kaydeden Suat Kılıç, zaman zaman yaşanan olumsuzluklara rağmen geleceği inşaa etme süreçlerine devam ettiklerini belirtti.

Bakan Kılıç, şu ifadeleri kullandı: “Eskiden he parka arkaya kara haberler alan, karanlık günlerden bir türlü kurtulup da kabusundan uyanamayan ve güzel hayaller kuramayan bir ülkeyken bu gün mutlu insanların ülkesi olma yolunda dev adımlar atan toplumlar haline geldik. Zaman zaman yaşanan olumsuzluklara rağmen, kendi birikimlerimizi hayata katarak, heyecanlarımızı sürekli yenileyip çoğaltarak geleceği inşaa etme sürecimize devam ediyoruz.”

"BU COĞRAFYADA BEDELSİZ BARINMANIN İMKANI YOKTUR"

Reyhanlı’da meydana gelen terör saldırısını hatırlatan Bakan Kılıç, “Bu dramatik hadise Türkiye’nin iç politikasını da dış politikasını da güvenlik algılamasını da derinden etkiledi. Ama biz biliyoruz ki yaklaşık bin yıldır yaşadığımız bu coğrafyada bedelsiz barınmanın imkanı yoktur." dedi.

Patlamalarda 50 kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Kılıç, Türkiye’nin saldırılarla derinden sarsıldığını aktararak, “Bu dramatik hadise Türkiye’nin iç politikasını da, dış politikasını da güvenlik algılamasını da derinden etkiledi. Ama biz biliyoruz ki yaklaşık bin yıldır yaşadığımız bu coğrafyada bedelsiz barınmanın imkanı yoktur. Bugün dışarıdan bakanların bizi yadırgamalarını bir açıdan anlayabiliriz. Ama içeriden bakanların Türkiye’nin Suriye politikasını anlayamamalarını anlamamız mümkün değil. Kimse de bizden bunu beklememelidir. Suriye Türkiye’nin 910 kilometrelik sınır komşusudur. Buradan şuraya değil, iki adım mesafe değil. Tam 910 kilometre. Bu hadiselere bizim duyarsız kalmamız mümkün değil. Büyük devlet olunacaksa böyle olunacak.” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika ziyaretine de değiren Bakan Kılıç, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve heyetinin Amerika Birleşik Devletleri’nde karşılanma düzeyini gördünüz. Eğer Türkiye’nin Başbakanı Amerika’da, Amerikan Başkanı ile saatler süren görüşmesini sadece Türkiye’nin iç dinamikleri üzerine kurgulamış olsaydı emin olun yeni nesil gençler olarak bundan dolayı üzülmemiz hüzünlenmemiz gerekirdi. Eğer yaklaşık 4 saat süren görüşmenin önemli bir bölümünü küresel sorunlar, diplomatik sorunlar, uluslararası toplumun genel problemleri ilgilendiriyorsa demek ki o masada iki dünya lideri var demektir. Sadece 15 dakikalık bir görüşmeyle geçiştirilen bir başbakan değildir.”

Salonu dolduran 3 bine yakın öğrencinin farklı ideoloji, farklı siyasi görüş, farklı inançta olabileceğini dile getiren Bakan Kılıç, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet değerlerini ortak hedef haline getirilebilmesi halinde birlikte gelecek planlaması yapılabileceğini aktardı.

Türkiye’nin geçmişinden bu güne hiçbir zaman demirperde ülkesi olmadığını, kapalı kapılar ardına kapanan bir ülke olmadığını, kendi gündemiyle boğuşurken dünyayı unutan bir millet olmadığını bildiren Bakan Kılıç, Türkiye’nin zaman zaman hedeflerini ufaltmaya zorlandığını belirterek, “Devekuşunun kafayı kuma gömmesi güneşin doğduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sadece kendine gündüzü gece ediyor. Yeni nesiller kafayı kuma gömerek yeni dünyayı dizayn edemez.” dedi.

Suat Kılıç, hayal etmenin bir bedeli olmadığını; ancak bu topraklarda var olmanın bir bedeli olduğunu kaydederek, "Reyhanlı ve terör belası bu bedelin bir yansıması. Terör meselesini çözüme kavuşturmuş olarak emanet etmemiz lazım. ‘30 yıldır böyle geldi böyle gider’ diyemeyiz. Siz doğduğunuzda bu ülkede şehit cenazeleri vardı. Bu ülkenin kahraman evlatları mübarek bedenleri bayrağa sarılı vaziyette toprağın kara bağlarına sunulmaktaydı. 20’li yaşlara geldiniz hala bu ülkede şehit cenazeleri var; ama bu gün bizim hedefimiz size gelecek yıllarda ve sizin çocuklarınıza bir daha şehit cenazesi göstermemektir. Anaların yüreğini kor ateşe döndüren bu ateşi söndürmekte kararlıyız. İstekliyiz. İrademiz sağlam.” diye konuştu.

“GENÇ TÜRKİYE ZİRVESİ”

Türkiye’deki birçok üniversiteden, Türkiye’yi temsil eden inovasyona ve bilgi paylaşımına açık 3 bin öğrencinin İstanbul’da misafir edildiği zirvede, 'Ekonomi ve Değer Üretimi 2023, İnsan Kaynağının Niteliği ve Eğitim 2023, Türk Dış Politikası ve Kapasite İnşası 2023, Enerji ve Nükleer Teknoloji 2023, Bilim, Sanayi ve İleri Teknoloji 2023, Ulaşım ve Bilişim 2023' konu başlıkları altında bir platform oluşturuldu.

3 gün boyunca devam edecek zirvenin son gününde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde kültürel ve sosyal aktivite organizasyonu yapılacak. Organizasyon Yıldız Sarayı, Miniatürk, Fetih 1453 Müzesi gezisi ve Boğaz Gezisi ile sona erecek.

Editör: TE Bilisim