Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda gençlerin bayramını kutladı.

Bakan Kılıç, 'Sevgili Gençler' diyerek başladığı mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’da ilk adımını attıkları kurtuluş mücadelesinin 94’üncü yılını büyük bir gurur ve şükranla kutluyoruz." ifadelerine yer vererek, şöyle devam etti:

"Türk Gençliği, 19 Mayıs 1919’un sıradan bir tarih olmadığının bilincinde olmalıdır; çünkü 19 Mayıs bir milleti tarih sahnesinden silmeye çalışanlara karşı topyekûn bir başkaldırıdır. 19 Mayıs başlangıçtır, yeniden doğuştur.
19 Mayıs geçmişi, bugünü ve geleceği birbirine bağlayan en önemli dönüm noktasıdır. Çanakkale’nin değeri Sarıkamış’la, Sakarya’nın önemi Kocatepe’yle, Dumlupınar’la anlaşılabilir. 30 Ağustos’un, 23 Nisan’ın ve 29 Ekim’in önemi, 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan köhne gemideki yüreklerin bu ülke ve millete dair kurdukları hayaller yaşatıldıkça değer kazanır. Samsun’da, Havza’da, Amasya’da, Erzurum’da ve Sivas’ta gaz lambası altında alınan kararlarla bir milletin özgürlük ve bağımsızlık ateşi yeniden yakılmıştır.

Ay yıldızlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili Gençler!

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, en büyük eseri olarak gördüğü Cumhuriyeti, geleceğimizin teminatı olan siz gençlere emanet etti. Bu emanetin yüklediği yüksek sorumluluğun her zaman bilincinde olacağınıza inancımız tamdır.

Şanlı tarihimizden aldığınız güçle, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için görev sırası size geldiğinde, hiçbir fedakârlıktan kaçınmamalısınız.

Cumhuriyetimizin ve kazanımlarının yılmaz sancaktarları olarak; tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek millet düsturundan vazgeçmeden özgürlük ve bağımsızlığımızı korumak birinci göreviniz olmalıdır.

Şundan emin olun ki, geçmişten daha özgür, daha bağımsız, daha güçlü bir Türkiye’yi bizden devralacaksınız. 2023, 2053 ve 2071 vizyonumuzu gerçekleştirecek nesiller olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın.

Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasının yolunun bizi biz yapan tarihimizi, değerlerimizi özümsemekten; birlik, beraberlik, hoşgörü ve kardeşlik ruhunuzu koruyup güçlendirmekten geçtiğini unutmayın. Aziz Atatürk’ün size olan güvenini boşa çıkarmayacağınıza yürekten inanıyor, hepinizin bayramını kutluyorum.”

Editör: TE Bilisim