Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Koleji’nin yarıyıl karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, genç öğrenciler için adalet ve hürriyetin yaşanabildiği bir ülke temennisinde bulundu.

Kurulması planlanan Fenerbahçe Üniversitesi hakkında da bilgiler veren Başkan Yıldırım, Kolejin bulunduğu arazinin Kulüp tarafından satın alınacağını ve üniversitenin binalarının bir kısmının da buraya yapılacağını bildirdi.

Fenerbahçe Koleji 2012 - 2013 Eğitim - Öğretim Dönemi Yarıyıl Karne Töreni, Kolejin Ataşehir’deki kampusunda yapıldı. Konferans salonunda gerçekleştirilen törene Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri Turhan Şahin, Yasemin Merçil, Kulüp CEO’su Hakkı Hasan Yılmaz, Kulüp Genel Müdürü Serkan Acar ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler koleje gelişleri sırasında çiçekler, alkışlar ve tezahüratlarla karşılandı. Okulun 1. dönem faaliyetlerinin tanıtıldığı sunumla başlayan törende daha sonra öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergiledi. Ardından bir konuşma yapan Turhan Şahin, Başkan Aziz Yıldırım’a Kolej’e verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

"KOLEJİN ARAZİSİNİN TAMAMINI SATIN ALACAĞIZ"

Daha sonra kürsüden bir konuşma yapan Başkan Aziz Yıldırım, kurulma çalışmaları süren Fenerbahçe Üniversitesi hakkında bilgiler verdi, öğrenciler için tavsiye ve temennilerde bulundu. Başkan Yıldırım,"Turhan Bey, buraya 10 yıldan fazla emeği geçen bir arkadaşımız. Zaten gereken her şeyi söyledi. Kolejimizle ilgili geçmişte sıkıntılarımız oldu. Bu sıkıntıları biliyoruz. Son iki yılda benim olmamam nedeniyle de bu sıkıntılar arttı. Yalnız bu yıl; öyle tahmin ediyorum ki yıl sonuna kadar, buradaki araziyi olduğu gibi Fenerbahçe Spor Kulübü satın alacaktır. Aslında bu arazi üzerinde üniversitenin kurulması ve binalarıyla ilgili gerekli çalışmalar yapılmıştı. Ama bu iki yıllık süreç içerisinde ben olmayınca, arkadaşlar bunu yürütemedi mecburen. Şimdi elbirliğiyle üniversitenin de bir kısmını bu arazi içerisinde, burayı da daha geliştirerek, yeni bir şekle sokarak, gençlerimizin ve ülkenin geleceğinin hizmetine, burayı açacağımızı düşünüyoruz." diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Buradaki genç insanların neler yaptığını hep beraber gördük. Onları da kutluyoruz. Tatilde öğretmenlerinin vermiş oldukları çalışma programlarına uymalarını kendilerinden istiyoruz. Şunu da söylüyorum: Karnelerinde zayıf olanlar buna hiç üzülmesinler. Çünkü ikinci dönem de var. Orada çalışarak, o zayıflarını düzeltirler. Hiçbir zaman, zayıf aldım diye üzülmek bize yakışmaz. Onlara tavsiyem, ikinci dönem daha iyi çalışarak sınıflarını geçmeleri. Ve adaletin ve hürriyetin yaşanabildiği bir ülkede onların yaşam sağlamasını arzu ediyorum."

BAŞKAN YILDIRIM’A PORTRESİ HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından Başkan Aziz Yıldırım; Yönetim Kurulu Üyeleri Turhan Şahin, Yasemin Merçil, CEO Hakkı Hasan Yılmaz ve Kulüp Genel Müdürü Serkan Acar ile birlikte öğrencilere karnelerini verdi.

Bu arada Fenerbahçe Koleji Sanat Koordinatörü Uğur Mine Tamay, Başkan Aziz Yıldırım’ın ebru sanatıyla yapılan bir portresini kendisine hediye etti. Karne töreni, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim