Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Yimpaş Yozgatspor Kulüp Başkanı Nurullah Nurdoğan, amaçlarının Yimpaş Yozgatsopr’u tekrar o eski başarılarına kavuşturmak olduğunu söyledi.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta mücadele veren Yimpaş Yozgatspor Kulüp Başkanı Nurullah Nurdoğan, Yimpaş AVM Salonu'nda düzenlediği yemekli toplantıda il yöneticileri, milletvekilleri ve spor temsilcileri ile birlikte basın mensuplarına Yozgatspor’un durumunu değerlendirdi.

Başkan Nurdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada Yimpaş Yozgatspor’un geçmişteki başarılarının yeniden yakalanabilmesi için ne gibi çalışmaların yapılması gerektiğini ve spor adına özellikle futbol adına Yozgat’ta neler yapılabilir konularını konuşmak olduğunu belirtti. Başkan Nurdoğan, şunları söyledi:

“Yozgat’ta geçmişte futbol adına çok güzel şeyler yaşandı. 1959’da Karagümrükspor adıyla kurulan futbol takımımız daha sonra Bozokspor, Yozgatspor, Yeni Yozgatspor, Yimpaş Yozgatspor isimleriyle değişik tarihlerde kimi zaman ikinci ligde kimi zaman birinci ligde bulunmuş ve gerçekten Yozgat’ımıza da çok güzel atmosferler oluşturmuştur.

Hala her yerde Yozgat konuşuluyorsa geçmişte birinci ligdeki Yozgatspor konuşuluyor. Ev sahibi olarak Galatasaray’ı ağırladığımız karşılaşmada dakika 1 gol bir ve daha sonra 4-2'lik skorla kazandığımız karşılaşmanın yankıları sadece Yozgat’ta değil dünya basınında gündem olmuştu. Bunların yeniden yaşanması hiç de zor değil.”

Son yıllarda ülke ve Yozgat’ta spor adına çok güzel gelişmeler yaşandığını kaydeden Başkan Nurdoğan, “Bugün sporumuzun, futbolumuzun, basketbol takımımızın varlığı ile gerçekten güzel şeyler yaşanıyor." diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"İnşallah bizim arzumuz Yozgatspor’un futbol takımında Yozgatlı gençlerin yetişmesi, amatör takımlardan bir üst profesyonel takıma futbolcu yetişmesidir. Bu çok önem arz etmektedir. Sanayinin gelişmediği, işsizliğin olduğu gençlerimizin çok değişik yerlerde zaman geçirdiği Yozgat şehrinde futbolun ve diğer spor dallarının ne kadar önemli olduğunun hepimiz farkındayız, bunun için ne yapmak lazım onu hep beraber düşünüp kafa yormalıyız. Yozgatspor’a maddi manevi desteği olan bütün il yöneticilerimize, esnaflarımıza ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.”

Yimpaş AVM’de düzenlenen toplantıya Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Avukat Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Eski Milletvekillerinden Osman Coşkun, İlci Tarım İşletmeleri Sahibi Nedim İlci, Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Yasiad Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, daire müdürleri, iş adamları, spor temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Editör: TE Bilisim