Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
2013 Dünya Şampiyonası’na gidebilmek için play-off’ta Danimarka ile iki tarihi maça çıkmaya hazırlanan Türkiye A Milli Bayan Hentbol Takımı hazırlıklarına devam ediyor.

Sahada yüreğini ortaya koyan, iyi hazırlanan teknik, taktik ve psikolojik olarak sahada tüm çabasını ortaya koyanın sonuca ulaştığını söyleyen Türkiye Bayan A Milli Hentbol Takımı Antrenörü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Vurgun,“ Biz çocuklarla bu yolda kendimize ve takımımıza inanıyoruz.” dedi.

Dünya Şampiyonası öncesi hazırlıklarına devam eden Türkiye Bayan A Milli Hentbol Takımı kamp için Eskişehir’e geldi. Bir kafede sabah kahvaltılarını yaptıktan sonra moral pastası kesen Milli Takım oyuncularının oldukça neşeli oldukları gözlendi. 11-24 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir'de çalışmalarına devam edecek olan Milli Takım, 25-28 Mayıs tarihlerinde Ukrayna ile 2 hazırlık maçı yaparak Ankara'ya dönerek Danimarka maçlarının son hazırlıklarına devam edecek.

Danimarka Milli Takımı ile 2008 yılında bir Play-off oynadıklarını hatırlatan Türkiye Bayan A Milli Hentbol Takımı Antrenörü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Vurgun, “Maalesef Türkiye’de bir sayıyla kazanıp, dışarıda da iki sayıyla kaybettiğimiz ve şanssız bir şekilde elendiğimiz ve direkten döndüğümüz mazimiz var. Danimarka evet bir ekol bir ülke, çok güçlü bir ülke ama uluslararası yayında antrenörleri kendilerin favori oldukları ve çok deneyimli ve tecrübeli olduklarından bahsetmiş bu konuda bunu yalanlamam söz konusu değil.” dedi.

Oyunun masa başında değil sahada bittiğini vurgulayan Vurgun, sahada yüreğini ortaya koyan, iyi hazırlanan teknik, taktik ve psikolojik olarak sahada tüm çabasını ortaya koyanın sonuç aldığına dikkat çekti. Vurgun şöyle devam etti:

“Biz çocuklarla bu yolda kendimize ve takımımıza inanıyoruz. Umarım öncelikle Danimarka maçı arkasından da haziran aynın sonunda ülkemiz için önemli olan bir organizasyon Akdeniz oyunları var. Akdeniz oyunlarında mutlaka kürsüye çıkmak madalya almak istiyoruz. Böylece bayan hentbolu olarak kendimize yakışanı gerçekleştirmek istiyoruz.”

ŞAMPİYONAYA KATILMAK İSTİYORUZ

Bayan Hentbol Milli Takım Takım Kaptanı Yeliz Özel ise, Danimarka’nın güçlü bir rakip olduğunu ancak kendilerinin de şampiyonaya katılmak istediklerini kaydetti.

“Onun için çok yoğun antrenman temposu içerisine girdik. Şu an ilk önce haziranda oynayacağımız Danimarka maçlarını alıp bu dünya şampiyonasına katılmak istiyoruz.” diyen Kaptan Özel, bu sefer şanssızlıklarını kıracaklarına inandığını ifade etti.

Editör: TE Bilisim